Havlíčkobrodští softballisté mají nakročeno mezi ligovou elitu. Aktuální forma je dobrá, říkají

24. srpen 2020 05:50

Softballisté Havlíčkova Brodu usilují o postup do semifinále extraligy. Potřebují k tomu v tabulce nadstavby skončit do čtvrtého místa.

Zatím se jim to daří, v neúplné tabulce jsou totiž aktuálně druzí. V neděli nejdřív podlehli Tempu Praha 2:3 a v druhém zápasu stejný tým porazili 5:0.

„Pohoda v týmu je skvělá, daří se nám jak v obraně, tak v útoku. Je to radost hrát zápasy v takové formě,“ pochvaluje si formu Hrochů nadhazovač Michal Holobrádek.

Trenér je spokojený napůl

Trenér Dušan Šnelly ale byl spokojený tak napůl. První duel s Pražany totiž Havlíčkovu Brodu úplně nevyšel. „Příliš jsme se uspokojili dosavadním průběhem, minulý víkend se nám podařilo vyhrát všechny zápasy. Skoro mi přišlo, že jsme si mysleli, že to půjde samo. Nakonec je dobře, že jsme prohráli. Hráči se vrátili zpátky na zem, druhý zápas byl o dost lepší.“

Že úvodní porážka v nadstavbě přišla zřejmě včas, si myslí také Michal Holobrádek. „Možná lépe, že nás to potkalo teď, než až později v play-off.“

Do toho z šestičlenné tabulky postoupí čtyři nejlepší týmy. Havlíčkův Brod má k semifinále slušně nakročeno, i když o víkendu kvůli dešti nemohl odehrát dvě utkání na hřišti Mostu. „Je to nejvzdálenější soupeř, bohužel se to neodehrálo, budeme se tam muset vracet,“ usmívá se Michal Holobrádek.

Pro klub je samozřejmě takové posouvání zápasů komplikací, podotýká Dušan Šnelly starší: „To počasí je komplikace. Nemáme všechny kluky z Brodu. Když se je podaří dát dohromady a jedeme 250 kilometrů tak a za hodinu zpátky, je to dost náročné.“

Bílé kalhoty

I přes rozmary počasí se Havlíčkovu Brodu zatím v nadstavbě daří. Ženy, které sledují softball i za deště, si asi říkají, proč na antuce muži pobíhají v bílých kalhotách. „Takhle se hraje, od té doby, co ten sport vznikl,“ říká havlíčkobrodský softbalista Petr Kruntorád.

Přítelkyně, ženy i maminky ale určitě mužům rády umazané kalhoty vyperou, zvlášť pokud postoupí do extraligového semifinále.

autoři: Jan Kodet , mik