Hanka Kynychová: Chcete cvičit? Jděte za odborníkem

TRX, power plate nebo heat. Znějí vám tato slova jako z jiné planety? Pak vězte, že i když zatím nejsou pevnou součástí našeho slovníčku, dost možná souvisí i s vašimi novoročními předsevzetími. Označují totiž některé z nejnovějších trendů ve fitness. V pondělí nejen o nich mluvila s Lucií Výbornou cvičitelka Hanka Kynychová.

Toužíte skutečně zlepšit svou kondici, zpevnit svou postavu a docílit oné psychické pohody, která je pro ty, co pravidelně sportují, tolik typická? Nebo chcete pouze zbytečně utrácet svůj čas a peníze? Pokud se přikláníte k první možnosti, pak je rada podle Hanky Kynychové jednoduchá. Vydejte se za odborníkem.

„Dělám-li konzultaci, snažím se klienta nezruinovat. Dalo by se říci, že konzultace dělám za pochodu. Vidím-li ve fitku novou klientku, během pěti sedmi minut od ní zjistím, co potřebuji vědět. Pak jsem schopná jí v našem rozvrhu připravit program,“ popisuje své postupy známá cvičitelka, která se netají tím, že ji doslova „nadzdvihávají“ lektoři, kteří jsou na svou práci nedostatečně připraveni.

I proto má značně podezřívavý vztah k dnes tolik populární zumbě. „Lektorům zumby u nás stačí pouze jednodenní kurz. Takto nedostatečně vyškolený instruktor, který o lidském těle nic neví, pak vběhne mezi dav, působí na něj a často může způsobit víc špatného než dobrého. Samozřejmě existují i lektoři, kteří jsou proškolení řádné. I hodiny s nimi poté vypadají úplně jinak,“ vysvětluje Hanka Kynychová.

Proč známá cvičitelka tvrdí, že bez doplňků stravy to nejde? Také na to se jí Lucie Výborná zeptala. Hanka Kynychová však popsala i typy cvičení, které jsou vhodné pro různě kondičně zdatné lidi, a zmínila i některé nejnovější trendy ve fitness.

Záznam celého rozhovoru s Hankou Kynychovou a dalšími Hosty Radiožurnálu si můžete poslechnout v iRadiu.

autor: als
Spustit audio