Futsalový svátek. Chrudim vyprodala v Mladé Boleslavi sportovní halu

12. listopad 2014

Čtvrtfinále pohárové soutěže futsalistů přilákalo do mladoboleslavské sportovní haly téměř sedm stovek diváků. Domácí druholigové Malibu v utkání statečně vzdorovalo mistrovské Chrudimi. Nakonec sice Středočeši prohráli 2:6, palubovku ale opouštěli se zdviženou hlavou.

Chrudimští dlouhodobě kralují nejvyšší české futsalové soutěži. Východočeši tak do Mladé Boleslavi přijeli v roli favorita. Trenér Malibu Jaroslav Bílek ovšem přímo v kabině své svěřence patřičně burcoval a hecoval.

„Nebát se vůbec ničeho. Jsou to lidi jako my. Jsme doma a chceme vyhrát!“

Motivace pro boleslavské hráče byla skutečně obrovská. Takový zápas už si třeba v kariéře nezahrají. V hledišti téměř 700 diváků a proti soupeř chystající se na Ligu mistrů. „Kdy jindy dostanu příležitost zahrát si proti Chrudimi,“ měl jasno kapitán Malibu Rudolf Kohhäuser.

Era-pack se už ale po třinácti sekundách ujal vedení a to už nepustil. Přes porážku mohli být Středočeši spokojeni. Konfrontace s desetinásobným českým šampionem byla pro všechny v domácí sestavě asi životním zápasem. A zároveň odměnou za to, co futsalu obětovali.

„Jde o fantastickou práci kluků, co s futsalem tady začínali. Vedle trenéra se jedná o čtyři pět kluků. Futsal hráli v nejnižší třídě pro zábavu a za 12 let se dostali až sem. Patří jim dík, je to neuvěřitelné,“ říká David Miškovský.

 Futsalisté Chrudimi a Mladé Boleslavi při společném pozápasovém focení

Navíc si Boleslavští vysloužili uznání chrudimských. „Mladá Boleslav držela krok. My jsme byli víc na balonu a kontrolovali hru, ale byly pasáže, kdy měl soupeř dobré akce. Ve skóre jsme poodskočili až ve druhé půli,“ chválil Lukáš Rešetár.

Ještě jednu věc pak mohl kapitán Východočechů chválit - publikum.

„V lize se s takovou kulisou potkáme třeba až ve finále. Občas na poháru je kulisa tak hezká, jako se to povedlo v Mladé Boleslavi. Jsme za to rádi. Dnešní zápas řadím k nejhezčím zápasům v Čechách. Přijde plná hala a fandí pěknému futsalu,“ uzavírá ohlédnutí za zápasem, po kterém oba týmy diváci vyprovázeli zaslouženým potleskem, Lukáš Rešetár.

Takhle trenér Malibu Jaroslav Bílek hecoval před duelem s Chrudimí své svěřence
autor: ppe
Spustit audio