Futsalisté Chrudimi se posunuli v evropském žebříčku, jsou už pátí

1. červenec 2015

Chrudimští futsalisté mají po další mistrovské sezoně volno. I tak je o nich ale slyšet - v aktuálním vydání žebříčku klubů se jim povedlo poskočit na pátou příčku. To je pro Východočechy nejlepší umístnění v jejich historii a vliv na to měl úspěch v evropské soutěži.

„Pro nás je to po dlouhé době velký posun. Vždy jsme figurovali na konci první desítky, tentokrát jsme se vešli hned za nejlepší týmy. Na druhou stranu je škoda, že jsme se nedostali mezi nasazenou čtyřku do Elite round UEFA Futsal Cupu,“ podotkl jeden z trenérů Chrudimského týmu Jaroslav Bartůšek.

Potěšující to pro Chrudim je určitě i z pohledu, že loňská sezona pro ně byla nesmírně obtížná. K evropskému poháru se díky výkonům Teplic zkvalitnila i domácí soutěž.

„Pořadí v Evropě se počítá podle výsledků UEFA Futsal Cupu. Letos jsme získali hodně bodů a v tuhle chvíli je potřeba připomenout práce trenéra Daniela,“ neopomněl Bartůšek zdůraznit zásluhy bývalého španělského kouče.

V prvním kole futsalové Ligy mistrů Chrudim tentokrát nebude pořádajícím týmem. Znamená to pro ni, že pojede na hřiště soupeřů, jeho jméno zatím nezná. „Díval jsem se na složení skupin, Evropa je hodně vyrovnaná a letos je hodně nových mistrů. Dopředu se kalkulovat nedá,“ upozorňuje.

Zatím je ale liga mistrů i česká nejvyšší soutěž hodně vzdálená. Příprava začne až za měsíc. „Každý rok začínáme začátkem srpna. Předpokládám, že letos bude její průběh úplně stejný,“ říká o přípravě chrudimských futsalistů jejich trenér Jaroslav Bartůšek.

autoři: vman , gut
Spustit audio