František Straka o prohře Němců: Nejslabší výkon za poslední roky

18. červen 2018

Favorité ve víkendových zápasech fotbalového mistrovství světa nezářili. Argentina ztratila po remíze 1:1 s Islandem, Brazílie hrála jen 1:1 se Švýcarskem a Německo dokonce prohrálo 0:1 s Mexikem. Expert na fotbalový šampionát František Straka říká, že za poslední čtyři roky tak slabý německý tým neviděl.

„Nevím, co si o tom mám myslet, je vidět, že Němci mají problémy nejenom po sportovní, ale i v jiné stránce,“ říká Straka s tím, že je vidět, že tým nefunguje.

Trenér německé reprezentace Joachim Löw je nyní pod obrovským tlakem, a je podle Straky důležité, aby Němci zabrali. „Obhajují korunu mistra světa. To, co jsem viděl na hřišti, bylo něco neskutečného, a tak se to prezentuje i v německých novinách,“ vysvětluje.

Další zápas na fotbalovém šampionátu v Rusku sehrají Němci se Švédskem 23. června od 20:00.

U německého týmu chybí zdravá krev, která dokáže dát dohromady rychlost, svěžest, kombinační hru a sebevědomí. Někteří hráči jsou podle Straky dobří, ale musí dorůst. „Nálada je na bodu mrazu, spekuluje se o bojkotu, že hráči nejsou zajedno s Löwem.“

Přesto je podle něj pozice trenéra silná – málokdo čekal, co dokázal udělat s národním týmem v posledních letech. „Je to trenér světa minulého roku,“ uzavírá Straka.

Sledujeme, co se děje v Rusku:

8:40 Postřehy Františka Straky

10:40 Reportáž zahraničního zpravodaje Martina Dorazína

13:40 Zákulísí se sportovním redaktorem Petrem Šedivým

Finále MS vysíláme na Radiožurnálu živě v neděli 15. července od 20:00. Celý program můžete najít na našem zpravodajském serveru iROZHLAS.

autoři: Jiří Chum , prh
Spustit audio