FOTO: Reprezentace v americkém fotbalu nestačila v utkání ME na Francii

14. říjen 2019 06:00

Čeští reprezentanti vstoupili do mistrovství Evropy v americkém fotbalu domácí porážkou s Francií 3:28.

Na jihlavském stadionu drželi domácí hráči s úřadujícími šampiony tři čtvrtiny krok, ale v závěrečné části na favorita nestačili.

Francouzi ovládli předchozí šampionát a kvalitu potvrdili také na Vysočině. Po třech čtvrtinách sice vedli pouze 7:3, ale v závěrečném dějství prolomili domácí obranu a třemi touchdowny utkání rozhodli. Dařilo se zejména runningbackovi Jasonu Bofundovi, který Čechům často dokázal utéct.

„Vnímám zápas pozitivně. První poločas jsme s nimi drželi krok. Ukázalo nám to, že jsme schopní hrát i proti tak silnému soupeři,“ uvedl obránce Filip Ondrášek v tiskové zprávě.

O jediné body českého týmu se postaral kopem ze hřiště Kamil Roba. Receivera Jana Štieglera vydařený úvod zápasu nezaskočil. „Cítili jsme, že máme šanci porazit silnějšího soupeře. Věřili jsme si a doufali jsme, že bychom mohli udělat velké překvapení. Bohužel na konci třetí čtvrtiny se nám nepovedlo pár her a to rozhodlo,“ řekl.

Další zápas úvodní fáze ME čeká svěřence trenéra Sebastiana Fanderta 27. října v Srbsku. Poté se vytvoří divize podle umístění v tříčlenných skupinách. Vítězové budou v příštím roce hrát o 1.- 4. místo, druhé týmy se utkají o konečnou pátou pozici a poslední mužstva o devátou příčku.

autor: Jan Kodet | zdroj: ČTK