FOTO: Dukla Jihlava je ve finále první hokejové ligy. Na začátku dubna vyzve Vsetín

28. březen 2022 10:00

Dukla Jihlava míří do finále první hokejové ligy! V semifinále soutěže porazili Sokolov 4:1 na zápasy.

Rozhodující čtvrté vítězství si Dukla připsala na domácím ledě, když přehrála soupeře 3:0. 

Gól do prázdné

Velkou jihlavskou erupci radosti vyvolal gól osmnáctiletého útočníka Dukly Matouše Menšíka. Jeho trefa do prázdné branky Sokolova definitivně zpečetila postup Jihlavy do finále první ligy. „Jsme rádi, že jsme to dotáhli v pátém zápase doma, už nemusíme do Sokolova.“

„Fanoušci jsou skvělí, že nás takhle podporují. Užíváme si to, jsem rád, že to tam spadlo, uklidnili jsme se,“ řekl nadšený útočník Matouš Menšík.

Sokolov

Sokolov skončil cestu v play off první ligy v semifinále, a i když těsně po utkání samozřejmě převládala v týmu Baníku pochmurná nálada, trenér Martin Štrba byl na své svěřence náležitě hrdý. „Kdyby mi někdo před sezónou řekl, že budeme hrát semifinále, poslal bych ho někam na vyšetření. Postoupil Vsetín, my skončíme na třetím místě, obrovský klobouk dolů před klukama,“ poznamenal trenér Martin Štrba. 

Vždyť Sokolov dosáhl postupem do semifinále první ligy na největší klubový úspěch historie. Teď už ale jen bude sledovat, kdo si v první lize vydobyde právo vyzvat v baráži o extraligu Kladno.

Jihlava vyřadila v semifinále první ligy Sokolov 4:1 na zápasy a teď se už připravuje na finále celé soutěže. To začne na ledě Vsetína v neděli 3. dubna. 

autoři: Jan Kodet , mik
Spustit audio