Fotbalový Baník Ostrava po roční odmlce čeká prvoligový start. Hraje v Brně

28. červenec 2017
Zprávy , Zprávy

Už dnes vstoupí fotbalisté Baníku Ostrava po roční odmlce do nejvyšší fotbalové soutěže. Od 18 hodin hrají 1. ligové kolo na stadionu Zbrojovky Brno. A v základní sestavě by neměl chybět Milan Baroš, největší posila týmu.

Milan Baroš by měl Baník vést jako kapitán. „Milana Nemusím popisovat, je tady kapacita, osobnost,“ říká nový trenér týmu Radim Kučera.

Baník má do útoku kromě Baroše další čtyři útočníky a v ofenzivě by tedy problém mít neměl. „Řekl bych to asi tak, že kam vůbec nesháníme hráče, je útok. Tomáš Poznar, který přišel z Plzně, má svou kvalitu. Jsou tam mladí hráči Šašínkové, je tam Saša Jakubov. Je to taková ta skladba všehochuť,“ dodává Kučera.

Jednou z velkých posil je příchod exzlínského útočníka Tomáše Poznara z Plzně, kde moc nehrál. Ale v přípravě byl vedle Milana Baroše nejvytěžovanějším hráčem a navíc řeší díky své urostlé postavě výškový hendikep Baníku.

„Dá se říct, že jsem rád, že jsem odehrál všechny přípravné zápasy s Baníkem. Trenér mi říkal, co ode mne chce, já jsem se to snažil plnit. Jestli jsem to plnil dobře a přesvědčil o tom, že bych měl hrát, to už nechám na něm,“ říká Poznar, který by vedle Baroše neměl v Brně v základní sestavě chybět.

Daleko větší problémy má ostravský celek s posty středních obránců. Nepodařilo se na místě stoperů dostatečně posílit a navíc v posledním týdnu kvůli nedůvěře trenéra skončil zkušený Zápotočný. Baník dále hledá.

„Když mají přijít dva stopeři, tak řeknu, že jednoho bych bral klidně mladého a druhého zkušenějšího,“ dodává trenér.

První zápas v Brně čeká Baník už dnes od 18 hodin a trenér Kučera doufá, že soupeř sledoval hlavně nepovedenou generálku s druholigovým Třincem, kterou Baník prohrál 2:5.

„Doufám, že je to trošku uspokojí. My máme vysledované je a oni určitě vědí o našich slabinách. Teď se bude rozhodovat i o momentální formě, kterou na hřišti předvedeme, a jak ten tým bude šlapat,“ odhaduje trenér.

Ve druhém kole pak Baník čeká mistrovská Slavie.

autor: ddp
Spustit audio