Fotbalový Baník má prý nového majitele. Ostravští to ale zatím nepotvrdili

9. leden 2016

Fotbalový Baník Ostrava má podle serveru iSport.cz nového majitele. Klub měl od Petra Šafarčíka koupit podnikatel Václav Brabec. Po prvním letošním přípravném zápase Baníku, který ostravští v Olomouci prohráli 1:2, ale trenér Vlastimil Petržela o novém vlastníkovi příliš mluvit nechtěl.

„Já bych se k tomu nechtěl vyjadřovat. Fotbal se dá dneska dělat ve třech lidech, což úplně stačí,“ říká nový kouč Baníku.

Vlastimil Petržela převzal na konci roku 2015 Baník Ostrava v nepříjemné pozici. Oslabený tým se zablokovanými přestupy navíc od jeho příchodu opouští další hráči, brankář Jiří Pavlenka už se dohodl se Slavií, útočník Francis Narh údajně zamíří do Rumunska. Do Baníku by měl přijít jen brankář Juraj Šimurka.

„O nikom jiném zatím nevím a nechci se ukvapovat, protože neznám hráče, kteří zde působí. V tuto chvíli všechny víceméně testujeme, ale myslím si, že v tomto ohledu klub fungoval,“ naznačuje Petržela, že problémy Baníku jsou především mimo hřiště.

„Není to jen o nových hráčích. Všechno se zkrátka musí dělat jinak, ale nechci se k tomu moc vyjadřovat. První tým se musel cítit hrozně, nikdy jsem se s něčím takovým nesetkal, a to ani ve Vlašimi,“ komentuje zkušený trenér.

Údajný nový majitel by fungování klubu mohl změnit a stejně tak i donutit Vlastimila Petrželu, aby v klubu zůstal. I když je Petržela v Baníku teprve pár dní, nemá z klubu momentálně dobrý pocit, a kdyby nepřišla změna majitele, přemýšlel by o odchodu.

„Asi bych to musel řešit, protože jsem nebyl spokojený. Dostalo se mi však povzbuzení, abych to vydržel, a zatím tak činím,“ povzdechl si Vlastimil Petržela.

autoři: mch , jkn
Spustit audio