Fotbalový Baník doma prohrál, přesto sklidil velký potlesk

10. březen 2020 05:20

Fotbalisté ostravského Baníku sice v lize doma proti Mladé Boleslavi prohráli 2:3, i tak si ale vysloužili aplaus. Klub totiž vybral 800 tisíc korun pro rodiny obětí střelby v ostravské fakultní nemocnici. Přispěli hráči, zaměstnanci i fanoušci. Symbolický šek předal Baník zástupcům nemocnice právě při utkání s Mladou Boleslaví.

„Částka je to obrovská a jsme rádi, že se povedla vybrat. Jsem rád, že přispěli jak hráči a zaměstnanci, tak hlavně fanoušci. A jsem rád, že Ostrava ukázala, že jí osudy těch lidí nejsou lhostejné,“ řekl výkonný ředitel Baníku Ostrava Michal Bělák.

Čtěte také

Sbírka podle Běláka překonala všechna očekávání. „Dostali jsme číslo účtu, kam máme peníze posílat. Dražili jsme dresy a kdo chtěl, poslal nějaké peníze. Jsme rádi, že jsme mohli pomoci pozůstalým,“ dodal jeden z hráčů Baníku Patrizio Stronati.

Přínos benefiční sbírky ocenil i další z ostravských obránců Jaroslav Svozil. „Každá koruna, která pomůže lidem, kterým se stala takováto událost, je plus. A myslím, že by se mělo dělat víc takových akcí a nejen ve fotbale,“ řekl Svozil.

Vybranou částku teď Baník předá zástupcům ostravské fakultní nemocnice. „Je to ta instituce, která následně bude ty peníze přerozdělovat a posílat obětem a pozůstalým, doplnil za vedení Baníku Michal Bělák.

Ostravský tým sice utkání proti Mladé Boleslavi prohrál, nicméně některým lidem přesto radost udělal.

Spustit audio

Související