Fotbalová Sparta vystřelila na bránu Ostravy pouze jednou. I tak má tři body

6. prosinec 2015

Jediná střele na branku a ještě k tomu hodně šťastná stačila fotbalistům Sparty na vítězství v posledním podzimním kole Synot ligy na hřišti Baníku Ostrava. Favorit porazil poslední tým tabulky 1:0, ale stejně jako ve čtvrtečním pohárovém utkání proti druholigovým Pardubicím měl namále.

„Asi nejtěžší zákrok jsem musel udělat proti Mičulovi, kdy jsem stačil pouze mávnou rukou,“ říkal po utkání brankář Sparty David Bičík, který mohl své složité zákroky popisovat hodně dlouho.

Práce měl zejména v první půli dost, v té druhé ho jednou dokonce zachránila tyč.

„Při té tyči jsem se snažil co nejrychleji dostat zpět do brány. Ale spíše jsem to tlačil z brány jen očima,“ uznal gólman po zisku své sedmé nuly v probíhající sezoně.

Jaká změna oproti ostravskému Jiřímu Pavlenkovi, který musel v brance i mrznout, protože na gólmana posledního týmu tabulky za celý zápas neletěla střela. Jen ve 28. minutě upustil centr mířící mimo tyče a David Lafata dopravil míč do prázdné branky.

Trenér Sparty Zdeněk Ščasný proto čelili návodné otázce, jestli jedna střela na prázdnou branku za zápas není na Spartu trochu málo.

„Je to pochopitelně málo. Když ale budu chtít hodnotit tento zápas, budu hodnotit pouze tři získané body. Nechci se pouštět do žádného velkého rozboru. Klukům jsem po zápase poděkoval, protože nic nevypustili,“ nechtěl svůj tým kritizovat lodivod Sparty.

Čtěte také

Pro Spartu to byl poslední ostrý zápas v sezóně, následující čtvrtek v Nikósii nehraje o nic víc než body do koeficientu a případné prémie za remízu či vítězství. Stejně jako ve čtvrtek v pohárovém duelu s Pardubicemi ale letenští předvedli výkon, který ani jejich trenéra nenadchl. Má pro něj však vysvětlení.

„Na nás bylo vidět, že hráči potřebovali až třeba pět doteků, než balon na tom terénu zpracovali. Podepisuje se na nás také únava. Spousta fotbalových expertů bude říkat, že to tak není, ale je to prostě fakt. My máme odehráno za podzim přibližně 28 zápasů, naši reprezentanti ještě více a to mají některá mužstva za celý rok. Brečet ale nechci, protože jsme rádi, že hrajeme evropské poháry,“ dodává Ščasný po vítězství na hřišti Baníku 1:0.

autoři: mch , jkn
Spustit audio