Fotbalová Slavia pozvala na oslavy 120 let vzniku klubu i trenéra Straku

22. leden 2013

Zapsal se do historie fotbalové Slavie jako její nejméně oblíbený trenér a ještě nedávno dráždil její fanoušky jako býka rudý hadr. A to doslova, protože právě kvůli jeho minulosti nesmiřitelného vyznavače rudého sparťanského dresu Františka Straku příznivci Slavie coby trenéra svého týmu nikdy nepřijali. Jenomže teď se s ním možná potkají na galavečeru ke 120 letům Slavie v Národním divadle.

Spojení Františka Straky se Slavií bylo mamutím omylem, který si někteří uvědomili hned, jiným to chvíli trvalo, ale všichni si nakonec oddychli, když po měsících rozpaků a nenávisti loni v březnu Straka ze Slavie odešel.

Jenže neuplynul ani rok a může zase přijít. V neděli pořádá Slavia v Národním divadle galavečer k oslavě 120 let od vzniku klubu a v seznamu čestných hostů je místo i pro Strakovo jméno.

„František Straka pozvánku samozřejmě obdržel, zvali jsme v podstatě všechny žijící trenéry, kteří vedli Slavii. Neopomenuli jsme tedy obeslat ani Františka Straku,“ říká Soňa Nouzáková z komunikačního oddělení Slavie.

Pokud tedy fandíte Slavii, dostanete se na oslavy do Národního divadla a ze svazku Slavie s Františkem Strakou se vám dělá nevolno, vezměte si s sebou v neděli patřičnou pilulku. Může se vám stát, že Františka Straku znovu potkáte mezi svými. I když, jak řekl Radiožurnálu, rozhodnutý ještě není.

„Pozvánku jsem dostal a nesmírně si toho cením, je to pro mě čest. Na druhou stranu jsem byl ve Slavii jen velmi krátkou dobu, a jestli půjdu, nebo nepůjdu, to budu ještě zvažovat.“

I s ohledem na to, jak nepříjemnou a citlivou záležitost pro Straku jeho slávistická minulost znamená. Možná že se odhodlá až v neděli vpodvečer, červeno-bílá sláva začne v Národním divadle o půl osmé.

autoři: jkb , tej
Spustit audio