Fotbalová Slavia opět ovládla Silvestrovské derby. Spartu porazila o čtyři branky

31. prosinec 2016

Fotbalový rok 2016 zakončilo tradiční Silvestrovské derby internacionálů mezi Slavií a Spartou, které se odehrálo již po jednatřicáté. Z vysokého vítězství 7:3 se v něm radovali sešívaní, i díky hattricku ještě nedávno ligového hráče Karla Pitáka.

Ten příběh se v Edenu opakoval neustále. Fanoušci vyvolávají jméno Jaromíra Blažka po některém z mnoha výtečných zákroků, jenže chvíli na to gólmana Sparty stejně některý ze slávistů překonal. Karel Piták hned třikrát.

„Dobrý, premiéra a vítězství, takže jsem si to užil. Je příjemné potkat se s klukama, se kterými jsem hrával. Je radost hrát s takovými hráči,“ pochválil nováček silvestrovského derby třeba bratry ve slávistickém triku Davida a Lukáše Jarolímovi, Pavla Kuku a další spoluhráče, kteří zaměstnávali Jaromíra Blažka.

„Slavia si zase kupuje, koho chce, takže jsem zvědav, jak dlouho to vydrží. Oni mívají takové ty periody a za čas tady nebude nic… Ale ne, to bych nechtěl,“ rýpnul si tak jen zlehka do největšího rivala Jaromír Blažek a naráží tím na momentálně úspěšnou éru konkurenčního tábora.

Ano, slávisté jsou zvyklí vyhrávat v derby internacionálů, vždyť do něj dlouhodobě staví fotbalisty s menším obvodem pasu, jak v nadsázce připomínají někteří fanoušci. Ale aby zvítězili v posledním zápase v roce a zároveň byli v ligové tabulce před Spartou, to už pár let nezažili.

„Třeba začíná nová éra,“ smál se Karel Piták.

Tady se tedy nejlepší hráči zápasu neshodnou, ale pokud jde o přání do nového roku, tam už mají cíle hodně podobné.

„Přejeme si nic víc než zdraví. Když je zdraví, tak to ostatní už přijde,“ říká zřejmě nejenom za všechny sparťany a slávisty v derby gólman Jaromír Blažek

31. Silvestrovské fotbalové derby internacionálů Slavia - Sparta:
Hráči nad 35 let (2x25 min., bilance po utkání 21-4-6):
Slavia - Sparta 7:3 (4:1)
Branky: 13., 18. a 28. Piták, 1. D. Jarolím, 9. Müller, 35. Kuka, 44. J. Černý - 24. Novotný z pen., 33. Kincl, 45. Stracený z pen.

Hráči nad 45 let (2x20 min., bilance po utkání 5-7-2):
Slavia - Sparta 3:3 (1:1)
Branky: 14. a 39. Řehák, 28. Šimůnek - 20. Budka z pen., 33. Vrabec, 37. Margolius.

autoři: jpa , jkn
Spustit audio