Fotbalová Jihlava sáhla k výměně trenéra, Luďka Klusáčka nahradil Milan Bokša

16. září 2015

Vedení fotbalového klubu FC Vysočina Jihlava zareagovalo na špatné výsledky mužstva odvoláním trenéra Luďka Klusáčka. Vysočina je po 6. kole na sestupovém 15. místě tabulky, když pouze jednou vyhrála a jednou remizovala. Hůře je na tom pouze ostravský Baník.

„K tomuto nelehkému a nepříjemnému kroku jsme přistoupili na základě neuspokojivých výsledků a výkonů v letním přípravném období a zejména pak v úvodních šesti kolech tohoto ročníku SYNOT ligy. Panu Klusáčkovi děkujeme za práci, který pro náš klub odvedl,“ sdělil na klubovém webu Jiří Pech, předseda představenstva FC Vysočina.

„Hlavní důvod je zcela logický a tím jsou špatné výsledky. Bylo by spíše otázkou na vedení klubu, aby to přesně definovalo, ale takhle tomu rozumím já,“ vysvětlil Luděk Klusáček.

K jihlavskému mužstvu nastoupil v prosinci loňského roku a vedl ho ve 20 prvoligových zápasech. Jeho bilance byla 6 vítězství, 4 remízy a 10 porážek.

Na místo hlavního trenéra se posune sportovní ředitel Milan Bokša a v následujícíh dnech se realizační tým vhodně doplní.

„Momentálně preferujeme řešení, kdy bude složen z vlastních trenérských zdrojů. Předpokládáme, že do pátečního duelu proti Dukle dozná realizační tým definitivní podobu,“ upřesnil na internetových stránkách FC Vysočina nový trenér.

 

Představenstvo FC Vysočina na svém dnešním odpoledním zasedání rozhodlo o odvolání hlavního kouče prvního týmu Luďka...

Posted by FC Vysočina Jihlava on 16. září 2015

Jihlava bude pro Milana Bokšu už osmým týmem, který v nejvyšší soutěži povede. Největších úspěchů dosáhl v Olomouci a v Drnovicích. Působil také v Chebu, Mladé Boleslavi, Ostravě, Slovácku a v Českých Budějovicích.

V zahraničí vedl olympijské mužstvo Indonésie a působil i v Kuvajtu. Do Jihlavy přišel z pražské Sparty, kde dělal šéftrenéra mládeže, krátce působil na Vysočině v roli asistenta trenéra a v roce 2014 byl jmenovaný sportovním ředitelem.

Spustit audio