Fotbalisty Slavie, která se v lize trápí, posílil před derby obránce Neves

25. září 2013

Fotbalová Slavia se snaží dostat z předposlední příčky tabulky Gambrinus ligy. Pomoci by jí v tom měl obránce z Kapverdských ostrovů Fernando Neves, který v pražském Edenu podepsal smlouvu na dva roky. Podle klubového webu bude moci Neves nastoupit už v sobotním derby proti Spartě.

„Slavia je velký kub. V samotném rozhodování mi pomohla přítomnost Maria Ličky a také trenéra Koubka, kterého znám dobře z Baníku Ostrava. Když mi Slavia dala nabídku, tak jsem neváhal a jsem moc rád, že to vyšlo,“ uvedl stoper z Kapverdských ostrovů na oficiálním klubovém webu.

Neves se do české ligy vrací po více než dvou letech. Rozehrává se v juniorském týmu, za který nastoupil v pondělí proti Mladé Boleslavi. V Gambrinus lize by si mohl užít comeback už v sobotním atraktivní derby proti Spartě.

„Udělám maximum pro to, abych byl na utkání připravený. Pak už je to jenom na trenérovi, jak se rozhodne,“ řekl Fernando Neves.

Naposledy působil pětatřicetiletý stoper ve francouzské druhé lize, kde oblékal dres Chateauroux. Ve Slavii by měl zpevnit obranné řady, pražský celek totiž v dosavadních devíti odehraných kolech inkasoval 21 branek a je na předposledním místě prvoligové tabulky.

autoři: mch , tej
Spustit audio