Fotbalisty Opavy a Karviné čekají dva zápasy o záchranu v lize

23. červenec 2020 09:00

Jeden z trojice Karviná, Opava nebo Příbram sestoupí do druhé fotbalové ligy. Tak vypadá situace po třítýdenní pauze ve skupině o záchranu. Tu zapříčinila koronavirová nákaza v týmu Karviné a následná dvoutýdenní karanténa týmu. Karviná má na Opavu i Příbram dvoubodový náskok, ale podle trenéra Jarábka není jednoduché jít do zápasu po šesti trénincích.

„Nezbývá nám, než to dohrát, namotivovat hráče. Z fyziologického hlediska máme nejhorší pozici, protože všichni ostatní měli možnost trénovat, my jsme byli zavření v jedné místnosti. Ale naší úlohou je připravit mužstvo, aby ty dva zápasy zvládlo,“ říká před dnešním utkáním ve Zlíně a nedělním s Příbramí Juraj Jarábek.

Nadšení z dohrávání soutěže nepanuje ani v Opavě, která dnes v 18 hodin přivítá Olomouc. „Sezóna je strašně dlouhá a teď tou druhou pauzou se to stupňuje. Samozřejmě i po fyzické stránce je to náročné, protože jsme pořád v zápřahu a trénujeme bez většího volna,“ zlobí se nejstarší hráč první ligy, dvaačtyřicetiletý opavský záložník Pavel Zavadil.

Proti Opavě se postaví už zachráněná Olomouc, která má za sebou dvoutýdenní dovolenou a následující dva ligové zápasy už bere jako přípravu na nový ročník. „Vůbec netuším, v jakém budou stavu. Dívám se hlavně na to, co můžu ovlivnit – to je náš výkon. Pro nás je klíčové dívat se na sebe a zvládnout to,“ zdůrazňuje opavský trenér Radoslav Kováč.

Všechny zápasy předposledního kola nadstavbové skupiny o záchranu začnou dnes v 18 hodin.

Spustit audio

Související