Fotbalisty Karviné čeká čtvrtá prvoligová sezona za sebou. Tým dál povede Straka

6. červen 2019 07:20

Snad jen čtrnáct dní má vedení fotbalového klubu v Karviné na to, aby sestavilo hráčský kádr tak, aby třetím rokem za sebou neprožívalo záchranářské souboje. Loni se Karviná zachraňovala v posledním kole, letos až v baráži s Jihlavou.

„Velice mě těší, že jsme se dokázali udržet v lize. To byla moje mise a cíl. Jsem rád, že se to povedlo,“ těšil splněný cíl karvinského trenéra Františka Straku. Hned dva dny po záchraně v nejvyšší soutěži se s vedením klubu dohodl na nové roční smlouvě.

„S panem Strakou jsme se domluvili na další spolupráci. Jsme mu vděčni, že k nám přišel a pomohl zachránit ligu. I z tohoto důvodu to bylo rozhodnutí jednoznačné. Potřebovali jsme trenéra, který je motivátor, má respekt, a toto pan Straka jednoznačně splňoval,“ řekl Českému rozhlasu sportovní ředitel klubu Lubomír Vlk.

Trenéra na další sezonu tedy má, ale teď bude hodně důležité co nejrychleji zkvalitnit hráčský kádr. „Už loni jsme ty nervy zažili, ale letos to bylo ještě horší. Chtěli bychom se vyhnout situaci, která se stala loni, že se nám v létě nepodařilo dostatečně zkvalitnit kádr,“ má jasno Vlk.

Také trenér Straka moc dobře ví, kde tým tlačí bota. Zejména v obraně. „Určitě si sedneme a promluvíme o určitých věcech, co bychom měli udělat a jak by to mělo vypadat,“ dodal Straka.

autor: ddp
Spustit audio

Související