Fotbalisty budějovického Dynama čeká na úvod druhé ligy velmi těžký los

28. červenec 2017

Fotbalisté Dynama České Budějovice vstoupí v pondělí do druholigové sezony. Po premiéře se Žižkovem pojedou dvakrát na hřiště soupeřů a pak přivítají silný Hradec Králové.

Budete-li chtít po trenérovi Davidu Horejšovi jedno číslo, kterým by označil umístění klubu po sezoně, neuspějete. „To ukáže až ta samotná soutěž. My jsme si dali nějaký plán, někteří hráči odešli, u těch, co přišli, bude chvilku trvat, než si to sedne. Kádr je teď průměrově nejmladší za posledních pět let, ten průměr je 24 let. Prostě chceme hrát dobrý fotbal, chceme, aby to tady diváky bavilo,“ řekl.

Do Dynama přicházejí třeba útočník Mashike nebo záložník Petr Javorek. Do Hradce přestoupil Jiří Funda a trenér David Horejš lituje i dalších tří odchodů. „Odešli tři zkušení hráči Kalod, Klesa, Šourek. Musím říct, že se mi s nimi pracovalo velmi dobře, pro ten tým měli obrovský přínos a samozřejmě nahradit takovou kvalitu není jednoduché. Věkově ale už patřili k těm starším hráčům a my jsme chtěli jít tou cestou, že přivedeme mladší hráče,“ doplnil.

Prvním soupeřem Dynama bude v pondělí od 18 hodin Žižkov. „Myslím, že ten zápas bude hlavně o nás, jak ho zvládneme. Ta druhá liga je natolik těžká, že si člověk nemůže vybírat,“ vyjádřil se k losu Fotbalové národní ligy fotbalista Dynama Petr Benát.

autor: kaj
Spustit audio