Fotbalisté Slovanu Liberec začali s přípravou na zbytek mistrovského jara

Prvoligová soutěž by podle současného plánu měla pokračovat od 8. června. Hráči libereckého Slovanu zahájili společnou přípravu v areálu Letka. Rozděleni do tří skupin, bez obvyklé regenerace a tradičního zázemí. Byl se za nimi podívat náš redaktor.

Čtěte také

Servis pro hráče je poněkud omezený, jak vysvětlil kustod libereckých fotbalistů Petr Ulihrach. Hráče Slovanu vybavil tak, aby neporušili nařízení a pravidla Ligové fotbalové asociace. Každý hráč dostal tréninkový komplet, ve kterém už přijede na stadion. Po tréninku v něm pak jedou zase domů. Ke kustodovi si chodí o radu, jak třeba použité věci správně vyprat a připravit na další trénink. A to podle jeho slov zvládají také dobře, starají se o sebe sami.

Sami hráči vůbec neřeší, že nemají možnost po tréninku třeba využít sauny nebo si zajít na masáž. Za současné situace se toho, co jindy považují za samozřejmost, rádi vzdali. Obránce Jan Mikula a záložník Martin Zeman to potvrzují. Důležité zkrátka pro všechny je, že zase sešli na hřišti.

„Je to ztížené i tím, že se nemůžeme sejít v kabině. Na druhou stranu nám teď ale přeje počasí, takže všechno zvládneme za chodu, na hřišti,“ říká kustod Petr Ulihrach. A pokud se nic nezmění, nejvyšší soutěž znovu začne 8. června. Slovanu Liberec, s výhodou odloženého zápasu v Teplicích, patří zatím 7. příčka tabulky.

autor: ppe
Spustit audio

Související