Fotbalisté Slavie nesplnili podmínku vedení klubu, zřejmě je čekají pokuty

29. listopad 2014

Slavia měla z posledních šesti kol ligového podzimu získat devět bodů, to se pražskému mužstvu nepodařilo. Zachránit situaci mohl ještě vítězstvím v Ostravě, jenže v 16. kole remizoval 0:0 a jeden bod tak ke splnění ultimáta chybí. Tým se tak zřejmě nevyhne pokutám.

„Zatím nemám žádný signál, že by to mělo být jinak. Co je psané, to je dané, tak se nedá nic dělat. Ale během zápasu jsme na to určitě nemysleli,“ říká trenér Slavie Miroslav Beránek.

Pražský celek si prožil na podzim v Synot lize tři různá období, v tom posledním, pod hrozbou pokut, sice ani jednou neprohrál, jenže nasbíral jen pět remíz a jednu výhru. A tak se podařilo tým po sérii porážek zvednout jen částečně.

„Podnět vzešel od nás trenérů, chtěli jsme tým trošku nastartovat. Samozřejmě jsme s hráči taky, týká se to i nás. Jsme na jedné lodi, takže vyhráváme i prohráváme společně,“ nevyhýbá se kouč Slavie odpovědnosti. „Dal jsem si největší pokutu,“ přiznává, částky ale neprozradil.

„Výpadek, který jsme měli, byl trestuhodný. Na druhou stranu mančaft byl nový, nově se skládal,“ hledá vysvětlení jeden z nejzkušenějších fotbalistů Slavie Martin Latka.

„Doufám, že budeme mít dobrou zimní přípravu, protože v létě to bylo všeljaké, a jaro bude lepší. Myslím, že potenciál v mužstvu je,“ čeká kapitán vršovického týmu.

autoři: mva , vman
Spustit audio