Fotbalisté Sigmy Olomouc zahájili přípravu na novou sezónu. Mužstvo posílili dva noví hráči

20. červen 2018

Fotbal na zmenšeném hřišti, běh a cviky na zlepšení práce s míčem, takový byl úvodní trénink fotbalistů Sigmy Olomouc v přípravě na novou sezónu. Před sebou mají osm zápasů. Do týmu přichází dva noví hráči a také šest nadějí ze staršího dorostu.

Velmi úspěšně si v tréninku vedl nový útočník olomouckého týmu Pavel Dvořák. „Zahrál jsem si moc dobře. Po té třítýdenní dovolené je to příjemná změna a v kabině mě přijali všichni přátelsky, takže zatím je to výborné,“ komentuje.

Pavel Dvořák míří do Sigmy z Vysočiny Jihlava. Zatím smí s Olomoucí trénovat, zda zůstane, bude záležet na dohodě obou klubů. Úvodní trénink zvládl s maximálním nasazením. „Pohodička to nebyla, ale to není nikdy. Po té dovolené je to vždycky náročné, ale já už jsem se těšil na fotbal,“ dodává útočník.

Podle Václava Jílka je Pavel Dvořák podobným typem útočníka jako Tomáš Chorý, který odešel ze Sigmy před rokem do Viktorie Plzeň. 29 letech už má také potřebné zkušenosti. „Je hodně aktivní, pracuje pro mužstvo, je velmi silný i v té pressingové činnosti, to mi od toho hrotového útočníka požadujeme. Zároveň to není ‚mladý janek‘, hraje pravidelně ligu dva, tři roky. Musíme si upřímně říct, že naše možnosti a pak ten výběr útočníka u nás není velký. Za to, že teď s námi začal, jsem strašně rád a doufám, že se to všechno dotáhne do konce,“ uvedl trenér.

Fotbalisté Sigmy Olomouc se připravují na sezónu pod vedením trenéra Václava Jílka

Viditelný rozdíl mezi bývalým a současným útočníkem Sigmy je ve výšce. Pavlu Dvořákovi chybí na dvoumetrového Tomáše Chorého několik centimetrů. „Asi půl metru mi k tomu chybí,“ směje se. „S trenérem jsme se ještě nebavili, na kterou pozici se mnou počítá. V Jihlavě jsem poslední rok a půl hrál spíš takového podhrotového hráče, ale myslím si, že je to vcelku jedno. Když budu hrát dobře, tak hrát budu, když ne, tak hrát nebudu. Je to jednoduché,“ dodává Dvořák.

Další novou tváří v prvoligovém kádru Sigmy je brankář Aleš Mandous. Odchovanec Viktorie Plzeň přichází na Hanou ze Žiliny. O jeho přestupu oba kluby ještě jednají.

autor: min
Spustit audio