Fotbalisté Sigmy doma otočili zápas se Zlínem. Klíčový byl VARem neuznaný druhý gól soupeře

23. říjen 2022 13:04

Fotbalisté Sigmy Olomouc bodovali v lize popáté za sebou a v tabulce jsou šestí. Zlín porazili 2:1, když po přestávce otočili stav zápasu. Ještě před tím nebyl uznán hostům gól kvůli hraní rukou. Přišli tak o vedení dva nula a nakonec podlehli. O neuznané brance se pak dlouho diskutovalo.

„Já si právě vůbec nejsem vědom toho, že bych hrál rukou. V té rychlosti vím, že jsem prvně hlavičkoval, pak se to nějak odrazilo, ale dotyk rukou si neuvědomuji,“ říkal Marek Hlinka o situaci, ve které vstřelil druhý gól svého týmu.

Střelec vítězné olomoucké branky Vít Beneš o hraní rukou Marka Hlinky nepochyboval. „Já jsem to viděl napřímo. Od ruky se mu to odrazilo přímo na nohu, a pak z toho byl gól,“ popsal.

„Od ruky se mu to odrazilo přímo na nohu, a pak z toho byl gól.“
Vít Beneš, obránce SK Sigma Olomouc

Za jeden z nejdůležitějších momentů zápasu označil neuznaný gól olomoucký trenér Václav Jílek. „Já jsem to vůbec neviděl, jen jsem viděl trojici nebo čtveřici našich hráčů, jak se rozčilovali a signalizovali hru rukou. Nakonec hrálo rozhodnutí pro nás a směrem ke konečnému výsledku to bylo klíčové,“ uvedl Jílek.

Bojovat o další vítězství v lize budou fotbalisté Sigmy za týden v Teplicích.

Chcete mít zprávy (nejen) z vašeho kraje pořád při ruce? Odebírejte Zprávy ČRo Olomouc ve svých podcastových aplikacích Můj Rozhlas, Spotify, Google Podcast nebo Apple iTunes.

Spustit audio