Fotbalisté Karviné neudrželi dvoubrankové vedení a se Spartou prohráli 2:5

14. září 2020 05:20

Fotbalisté Karviné ve třetím kole ligy nenavázali na výsledkově povedený vstup do sezony. Po remíze a vítězství si připsali první prohru. Na svém hřišti podlehli pražské Spartě 2:5. A konečný výsledek musí Slezany opravdu mrzet, v utkání totiž vedli o dva góly.

Ještě v 40. minutě karvinští fotbalisté drželi nad pražskou Spartou vedení 2:0. Jenže hosté do konce poločasu srovnali a dostali se do hry. Karvinský záložník Tomáš Ostrák si myslí, že se jeho tým nechal po dvou vstřelených gólech zbytečně unést a přestal se soustředit na zodpovědné bránění.

„Byli jsme v euforii, chtěli jsme dát ještě třetí gól, ale dostali jsme dva góly ještě do poločasu. Je to velká škoda, měli jsme to dobře rozehrané,“ řekl po utkání Ostrák.

Zkratu v Karvinské obranné hře podobným způsobem lituje i trenér Slezanů Juraj Jarábek. „Hrát otevřenou hru se Spartou je sebevražda, což se i ukázalo. Sparta to potvrdila třetím, čtvrtým i pátým gólem – to byly akce po rychlých brejcích,“ poznamenal Jarábek.

Kromě selhání se Spartou ale Karviná zažívá relativně vydařený vstup do sezony. S pěti body je na 11. pozici a z Moravskoslezských týmů je zatím v tabulce nejvýše. „Myslím, že vstup máme dobrý. Je škoda, že jsme proti Spartě neuhráli nějaký bod, ale to je fotbal. Musíme se pro příště chyb vyvarovat,“ dodal Tomáš Ostrák.

Karviná bude chtít porážku se Spartou odčinit v neděli, čeká ji ale další těžký soupeř. Slezané pojedou do Liberce.

Spustit audio

Související