Fotbalisté jihlavské Vysočiny se dnes vrací na trávník. Soupeřem jim bude Dukla Praha

25. květen 2020 05:00

Fotbalisté Jihlavy dnes vstoupí do obnovené jarní části druhé ligy. V 18 hodin rozehrají zápas na hřišti pražské Dukly.

Pro hráče půjde o soutěžní duel po hodně dlouhé době. Naposledy totiž nastoupili k druholigovému utkání 6. března.

„Nejdříve jsem to pochopil, že to má být 8. května, říkal jsem si, že to je ideální. Potom jsem zjistil, že to má být 8. června, to jsem se trochu vyděsil,“ říkal před několika týdny o návratu na fotbalové trávníky záložník Vysočiny Lukáš Zoubele.

„Vysvobození z letargie“

Jihlavští hráči i fanoušci se dočkali soutěžního zápasu přece jen o něco dříve. Těší se jak fotbalisté, tak jejich trenér Radim Kučera.

„Je to vysvobození z letargie, která byla v nouzovém stavu. Když jsme začali trénovat bylo to lepší. Každý hráč všechno směřuje k tomu zápasu, což je to živobytí, ten adrenalin, který k fotbalu patří.“

Dukla Praha

A hned v prvním duelu po nucené koronavirové pauze bude adrenalinu rozhodně víc než dost. Vysočina totiž bude hrát na hřišti ještě nedávno prvoligové Dukly Praha, která si stejně jako několik dalších týmů v tabulce druhé ligy dělá zálusk na postup.

„Těžký rozjezd, je to aspirant postupu. My respektujeme jejich sílu, ale budeme se snažit uhrát co nejlepší výsledek. Doma jsme je porazili 1:0. Bylo by dobré, kdybychom minimálně neprohráli,“ dodal trenér.

Také proto sehrála Vysočina v přípravě na dnešní zápas s Duklou čtyři přátelská utkání s pražskými týmy, dva se Spartou a dva s týmem Bohemians 1905.

Vysočina nastoupí k utkání na hřišti pražské Dukly v 18 hodin.

autoři: Jan Kodet , mik
Spustit audio

Související