Fotbalisté Budějovic zahájili zimní přípravu, dojde i na běžky v Novém Městě

5. leden 2013

4.1. se sešel téměř celý fotbalový tým Českých Budějovic na svém stadionu. Svěřenci trenéra Miroslava Soukupa nejdřív začali posilovnou, pak pokračovali kondičním během v Českých Budějovicích.

„Kluci, jdeme teď na úvodní trénink běhat do Stromovky. Poběžíme takové tři série, časy víte, takže je to teď na vás, abyste to odběhli v požadovaném rozsahu,“ posílá hlavní trenér svých třiadvacet svěřenců na první trénink v zimní přípravě.

„Chceme během těch necelých sedmi týdnů rozložit přípravu na kondici a zároveň herní činnosti. V první etapě budeme v terénech v okolí Budějovic, pak odjíždíme na kondiční soustředění do Nového Města na Moravě, kde je biatlonový areál. Tam budeme běžkovat, což bude takové zpestření pro hráče,“ popisuje Soukup.

Ani Dynamu se v zimní pauze nevyhnuly odchody a příchody hráčů. „Přivítali jsme z Teplic Vencu Ježdíka, ten přišel na přestup. Jinak ještě domlouváme hostování ze Senice Jardy Černého a Láďa Dubal by měl přijít z Táborska. Pak ještě zkusíme hráče z dorosteneckých týmů,“ dodává Miroslav Soukup.

Naopak dva fotbalisté z českobudějovického Dynama odcházejí na hostování. Michal Rakovan bude hrát v druholigových Bohemians Praha a útočník František Němec v Baníku Most.

autoři: špo , Romana Kostohryzová
Spustit audio