Fotbalisté Blšan uhráli s favoritem remízu

21. listopad 2005

Bezgólovou remízou skončila dohrávka třináctého kola fotbalové Gambrinus ligy mezi Blšany a Teplicemi. Domácí tak zůstali v tabulce poslední o skóre za Brnem. Teplice náskok vedoucího Liberce nestáhly a i nadále ztrácejí na druhém místě tři body.

Nad Blšany se pár minut před utkáním přehnala sněhová přeháňka a domácí jako by měli s adaptací na arktické podmínky větší problémy než favorizovaní hosté z Teplic. Ti od úvodního hvizdu ovládli dění na trávníku a soupeř jen na vlastní polovině čekal, jestli v teplické defenzivě vznikne okénko pro rychlý protiútok. Snahu domácích mohla po čtvrthodině zhatit chyba záložníka Broschinského, po které se proti střele Maška vytáhl domácí brankář Daněk. Ten měl i dnes za nejhorší ligovou obranou spoustu práce a nakonec měl hlavní podíl na remíze. Blšany na hosty z Teplic v první půli vyzrály jen jednou. Mladý útočník Kolář si chytře předkopl míč mezi beky Radu a Krmaše a jeho čtyřicetimetrový únik musel pohotovým vyběhnutím zlikvidovat teplický brankář Poštulka.

Tepličtí si herní převahu před poloprázdnými ochozy udrželi i po poločase. Už po dvou minutách neúnavný Rilke z levé strany vybídl přesným centrem k zakončení Szaba, jehož povedenou střelu reflexivně vyrazil Daněk. Ten po hodině hry dalším výborným zákrokem rozesmutnil i hlavičkujícího Krmaše. V 64. minutě už hosté slavili gól, jenže Maškova trefa po Verbířově přiťuknutí kvůli ofsajdu neplatila. Domácí jen občas provětrali z rychlého protiútoku teplickou obranu, která téměř celý druhý poločas hrála bez zraněného stopera Hunala. Na teplických hráčích bylo znát, jak rádi by tříbodovým ziskem chtěli napravit minulou domácí prohru s Ostravou. Dvacet minut před koncem znovu rychlou kombinací přehráli domácí zadáky, ale po spolupráci střídajících hráčů vystřelil Benát po Doležalově pasu těsně vedle. Neúspěšný souboj Teplických s brankářem Daňkem napsal další pokračování v 80. minutě, kdy s hlavičkou neuspěl Mašek. V úplném závěru Blšanští úporně bránili alespoň bod. V první minutě nastavení byl navíc vyloučen po druhé žluté kartě stoper Šourek, vzápětí mohl střídající Varadi rozhodnout o teplické výhře, ale zblízka netrefil míč. Severočeské derby tak popáté za sebou skončilo remízou.

FK Chmel Blšany - FK Teplice 0:0

Rozhodčí: Kovařík - Filípek, Pinkas. ŽK: Šourek, Vorel - Hunal, Rada, Doležal. ČK: 90+1. Šourek
Diváci: 1412

Blšany: Daněk - J. Bílek, Šourek, Vorel, Krejčík - Šelicha (69. Polodna), Devátý, Broschinský, Michal (89. Dirnbach) - Kolář (79. Pleško), Dort. Trenér: M. Bílek

Teplice: Poštulka - Kaufman, Rada, Hunal (52. Doležal), Krmaš - Szabo (70. Varadi), Jirsák, Sabou, Verbíř - Rilke (62. Benát), Mašek. Trenér: Mareček

autor: ala
Spustit audio