Fotbalisté Baníku po vítězství v Brně udrželi neporazitelnost i proti Slavii

7. srpen 2017

Klání natěšeného nováčka proti posílenému mistrovskému celku. To byl téměř vyprodaný duel 2. kola fotbalové ligy mezi Baníkem Ostrava a Slavií Praha. Gól v zápase nepadl, oba týmy v lize poprvé ztratily, zároveň ale zůstaly neporaženy. Větší radost měl ovšem pochopitelně ostravský Baník a jeho fanoušci.

Po středečním postupu do 4. předkola Ligy mistrů remizovala mistrovská Slavia na hřišti Baníku Ostrava 0:0.

Dvakrát sice dokázali hráči míč dostat do brány, ale ani jednou nebyla branka uznána. Tu první vstřelil Milan Baroš v 22. minutě. Pomohl si k tomu však rukou. Na druhé straně se v 73. minutě trefil slavistický Denny ale z ofsajdu.

Hlavní hvězdou byl především Baroš, který se na domácím hřišti představil poprvé od svého příchodu do Ostravy. Na Městském stadionu ve Vítkovicích ho sledovalo 13.056 diváků.

„Slavie byla lepší. Byla víc na balónu a víc kontrolovala hru. Do nějakých větších šancí jsme ji nepouštěli. Kluci to dobře vytlačovali a v soubojích byli agresivní. Hráli výborně dozadu," komentoval souboj se Slavií Baroš.

V dalších nedělních zápasech Plzeň vyhrála v Jablonci 1:0 a Jihlava remizovala se Slováckem 0:0. Druhé ligové kolo zakončí pondělní dohrávka Mladé Boleslavi se Spartou.

autor: ddp
Spustit audio