Fotbalisté Baníku Ostrava si v příštím ročníku evropských pohárů nezahrají

2. červen 2019 08:50

Fotbalisté Baníku Ostrava celou jarní část ligové sezony bojovali o evropské poháry. A nakonec nevyužili ani jednu ze tří možností se do nich probojovat. Nejprve tu podle umístění v soutěži, pak prohráli finále Českého poháru a nakonec v sobotu prohráli i rozhodující kvalifikační utkání s Mladou Boleslaví 0:1.

„Měli jsme tři možnosti, všechny jsme ale propásli. Chtěli jsme se do pohárů dostat hlavně kvůli majiteli a našim skvělým fanouškům, ale bohužel. Gól jsme dostali prakticky z ničeho, my jsme pak žádný nedali. Škoda, sezóna by se pak možná hodnotila jinak,“ říkal zklamaně zkušený brankář Baníku Jan Laštůvka.

Ostravané v závěru sezony doplatili na velký počet zranění a to uvedl jako jeden z důvodů neúspěchu záložník Adam Jánoš. „Hodně jsme to cítili. Myslím, že jsme se rvali a že to museli všichni vidět. Bohužel to nestačilo, vychytal nás Šeda a jestli chceme hrát o pohárové příčky, tak se musíme hodně zlepšit,“ vybízí Jánoš.

Evropské poháry baníkovce po devíti letech absence hodně lákaly. „Mrzí mne, že jsme to pro fanoušky a pro klub neuhráli. Myslím, že bychom za celou sezónu zasloužili hrát ty poháry. Tabulkově jsme to zvládli, ale bohužel play off jsme nedali,“ přidal Jánoš.

Jarní část Baníku prostě nevyšla. Podle brankáře Laštůvky se musí klub z nepovedených věcí poučit. „Po podzimu jsme skončili třetí. Teď, i když jsme v tabulce byli pátí, tak bohužel nehrajeme nic. Musíme si to všechno vyhodnotit, odpočinout a pak zase pracovat dál, abychom Baník udrželi na špici,“ doplnil Jan Laštůvka.

Další sezona pro Baník i s novými posilami začne 13. července.

autor: ddp
Spustit audio

Související