Fotbalisté Baníku Ostrava mají za sebou mimořádně nepovedenou sezonu

1. červen 2023 10:02

V sezoně, kdy doznívaly oslavy sta let klubu, měl fotbalový Baník Ostrava velké problémy. Fanoušky svými výkony a výsledky netěšil, naopak spadl v první lize do skupiny o záchranu. Teď mají v klubu pár týdnů na analýzu a změny. Ani říjnová výměna trenéra Pavla Vrby za Pavla Hapala totiž zlepšení nepřinesla.

„U startu jsem nebyl, ale nechci se na to vymlouvat. Pořád jsme ještě měli sezonu ve svých rukou, ale nezvládli úsek pěti, šesti utkání hlavně v tom domácím prostředí, kdy jsme ztráceli. Sezona proběhla špatně od začátku až do konce,“ hodnotí Pavel Hapal, který by měl u mužstva přes neúspěch pokračovat.

V domácím prostředí prohrál Baník celkem devět zápasů a to bere srbská opora Nemanja Kuzmanovič jako klíčový bod v sezoně. „Jsem tady pět let a nikdy se nestalo, že bychom doma ztratili tolik zápasů. Čím to je, nechci hodnotit, nepřísluší mi to,“ nepouští se do detailů Kuzmanovič.

Tato práce je na trenérovi Pavlu Hapalovi a sportovním řediteli Luďku Mikloškovi. „Bodově neskutečně vyrovnané, chybělo nám pár bodů ke střední skupině. Ale tabulka je jasná, my jsme tu sezonu nezvládli, hráli jsme o záchranu,“ uznává trenér Hapal.

Nějaké změny v kádru budou potřeba, ale třeba zkušení Laštůvka s Fleišmanem by měli pokračovat. Právě bojovník Jiří Fleišman v těchto dnech jedná o ročním prodloužení smlouvy.

Baníkovci se po dovolené sejdou znovu 19. června.

Spustit audio