Fotbalisté Baníku Ostrava jsou po 13 letech opět ve finále domácího poháru

25. duben 2019

V neděli si fotbalisté ostravského Baníku zajistili postup do elitní ligové šestice a můžou se těšit v nadstavbě na velmi zajímavé zápasy. A 22. května je čeká i finále domácího poháru proti pražské Slavii. Postup si totiž vybojovali ve středečním semifinále výhrou 1:0 nad dalším pražským celkem Bohemians.

Skóre semifinále mezi Baníkem a Bohemians určil rychlý gól domácího Roberta Hrubého v 12. minutě. „Pomohlo nám, že padl tak rychle, trošku jsme se uvolnili. Ale bylo to hodně náročné utkání, hlavně o boji ve středu pole. Ale nedostali jsme žádný gól, takže klobouk dolů před klukama,“ pochvaloval si střelec Hrubý.

Druhý poločas ale nebyl pro Baník úplně jednoduchý. Nadřel se, aby soupeře nenechal skórovat. „Bohémka je hodně běhavé mužstvo, má tam rychlé kluky a jsou nevyzpytatelní. Díkybohu jsme to zvládli, druhý zápas po sobě jsme nedostali branku. Doufejme, že v tom budeme pokračovat,“ těšilo zkušeného obránce Ostravanů Jiřího Fleišmana.

A radost mu udělala i návštěva. Po nedělním vyprodaném slezském derby s Opavou a 15 tisících diváků přišlo na středeční pohár téměř 11 tisíc fanoušků.

Velké zápasy

Baník čekají do konce sezony velké zápasy. „Samozřejmě je krásné, že můžeme bojovat o evropské poháry. Jenom si toho vážit a pokračovat v tvrdé práci dál,“ přeje si záložník Robert Hrubý.

Pokud by Baník ve finále uspěl, potřetí v kariéře by se z trofeje radoval právě Fleišman. Už předtím vyhrál s Libercem a Mladou Boleslaví. „Bylo by moc pěkné, kdybychom to zvládli a mohl bych to potřetí zvednout,“ doplnil Fleišman.

Finále s pražskou Slavií se bude hrát 22. května, místo ještě není určeno.

autor: ddp
Spustit audio

Související