Fotbal pro malého Honzíka Hanuše vynesl v Mnichově Hradišti přes 200 tisíc korun. Pomohla k tomu i exhibice známých osobností

27. červenec 2020

Fotbal v Mnichově Hradišti pomáhal. V exhibičním utkání domácí hráči podlehli týmu osobností Realu Top Praha 3:9. Výsledek ale nikdo neřešil. Hlavní byla pomoc šestiletému Honzíkovi Hanušovi, který trpí těžkou formou epilepsie. Vybraná částka 204 tisí ckorun mu pomůže s další náročnou léčbou.

"Je to na rehabilitační pobyt, kde probíhá jak fyzická stimulace svalů tak i psychická pomoc. Za měsíc jsou na něm vidět pokroky. Umí sedět, umí si kleknout," říká tatínek malého Honzíka, Jan Hanuš. 

Fotbalem pomáhali nejen domácí hráči, ale také známé osobnosti v dresu Real Top Praha: například herci David Suchařípa a Ladislav Hampl, fotbalisté - Jan Koller a Luděk Zelenka nebo biatlonista Michal Krčmář. "Na to si vždycky rád čas najdu, je dobrý, když lidi pomůžou tomu, kdo to potřebuje," shrnul své dojmy Jan Koller.

Vybraná částka byla nakonec 204 362 korun. "Jsme moc rádi, že se to povedlo. Moc si toho vážíme," dodal Honzíkův tatínek. 

autor: Pavel Petr
Spustit audio