Florbalová mistryně přijela s medailí do českobudějovického klubu, ve kterém začínala

18. duben 2022

Veronika Rybičková vyhrála mistrovský titul. Florbalistka z jihu Čech nastupuje za Ostravu a teď se s krásnou zlatou medailí vrátila do SK Meťák. Tedy českobudějovického klubu, kde s florbalem začínala.

Veroniku Rybičkovou pozval do sportovního klubu Meťák České Budějovice její bývalý trenér Ivan Janoušek. „Přišla k nám ve věku asi šestnácti let a vyrostla až do extraligy,“ připomněl.

Veronika prožila výjimečnou sezonu. V dresu Ostravy jednou asistencí a výborným výkonem přispěla k vítězství v superfinále extraligy nad Chodovem. „Je to něco nezapomenutelného, zážitek na celý život. A ráda také přijdu sem za dětmi, je to super pocit, že klub, kde jsem vyrůstala, mě pozval,“ komentovala.

Děti se extraligové florbalistky vyptávaly na spoustu otázek, prohlížely si zlatou medaili a Ivan Janoušek mezitím vzpomínal na extraligu. „Hráli jsme ji jeden rok, další rok už klub nepřihlásil a Veronika, protože ty ambice měla, odešla. Pořád je to ale naše hráčka a až skončí vrcholovou kariéru, přijde dohrát k nám do Meťáku,“ usmíval se.

autor: Kamil Jáša
Spustit audio

Související