Florbalisté a florbalistky Vítkovic získali během několika hodin po sobě mistrovský titul

15. duben 2019 05:20

To, co vyšlo loni jen způlky, se letos vítkovickým florbalistům a florbalistkám povedlo naplno. V domácích zápasech Superfinále v Ostravar Aréně získaly oba týmy mistrovské tituly. Muži sedmý v historii, ženy čtvrtý.

Triumfy vítkovických týmů sledovalo v Ostravar Aréně 7,5 tisíce diváků. Nejprve nastoupily vítkovické ženy a přestože ještě osm minut před koncem základní hrací doby prohrávaly s Chodovem 3:6, nakonec se jim povedlo půl minuty před koncem srovnat. Třetím gólem v utkání to dokázala při hře bez brankářky Ivana Šupáková.

„Trenér nám rozkreslil, kde máme hrát, jakou roli mám před tou bránou plnit, prostě dorážet – ty dáš ten hattrick. Tak jsem ho poslechla a dala jsem ho,“ popisovala taktickou poradu Šupáková.

Vítkovice se neuvěřitelně vrátily do zápasu a nakonec ve 4. minutě prodloužení rozhodla o obhajobě titulu Šponiarová. „Dokázaly jsme se s tím dobře poprat v hlavě, nenechaly jsme se rozhodit. Přece jenom je to jeden zápas a rozhodujete o celé sezóně, tak jsme šly za tím,“ přidala k bojovnému výkonu Ivana Šupáková.

Muži měli ještě větší motivaci. Loni jim titul utekl s Mladou Boleslaví v prodloužení a opět narazili na stejného soupeře. V defenzivním utkání od prvního gólu stále vedli a nakonec vyhráli 4:3.

„Loni jsme tady brečeli a věděl jsem, že nás ta hala zase brutálním způsobem potlačí. Nebýt těch neskutečných fanoušků, bylo by to strašně těžké. Ostrava si to zaslouží, letos se bude slavit hodně dlouho,“ těšil se kapitán Vítkovic Tomáš Sladký, který zisk titulu před domácím publikem staví v klubové kariéře nejvýš.

Pohár mistrů

A vítkovické ženy i muži se můžou těšit v lednu na Pohár mistrů, který by měla pořádat Ostrava. „Doufám, že tady bude podobná atmosféra, protože světový klubový florbal si v Ostravě zaslouží hodně početnou kulisu. Doufám, že lidé o tom budou vědět a přijdou. Já se na to strašně těším,“ dodal po dvojnásobné florbalové vítkovické radosti Tomáš Sladký.

autor: ddp
Spustit audio