FK Mladá Boleslav hlásí změny: Odchází Rajnoch, přichází Kúdela

8. leden 2009

Fotbalisté Mladé Boleslavi se musí v jarní části Gambrinus ligy obejít bez svého dosavadního kapitána Jana Rajnocha. Reprezentační záložník odchází na půlroční hostování do bundesligové Energie Chotěbuz. Nahradit by ho v klubu z města automobilů měl Ondřej Kúdela z pražské Sparty. Více už prozradí Pavel Petr...

Oficiální rozloučení s Rajnochem odcházejícím do Chotěbuzi a zároveň přivítání Kúdely, který přestoupil ze Sparty Praha, provedl tiskový mluvčí FK Mladá Boleslav Petr Svěcený na mimořádné tiskové konferenci v Mladé Boleslavi ve středu 7. ledna 2009. "Ondřeje Kúdelu se Boleslav snažila získat už před dvěma roky, ale tehdy dal přednost Spartě, takže jeho příchod není jen vynucený odchodem Rajnocha, ale výsledkem dlouhodobého zájmu," uvedl Petr Svěcený, který se však odmítl veřejně vyjádřit k částce, za jakou Boleslav hráče ze Sparty získala.

Jan Rajnoch ve středečním dopoledni ještě trénoval s mladoboleslavským týmem, ale po odpolední tiskovce už zamířil do Německa.

Ondřej Kúdela před středeční tiskovkou již absolvoval první trénink s mladoboleslavským týmem. "Trenér Hapal naznačil, že bych měl nastupovat uprostřed zálohy na Rajnochově místě," uvedl Kúdela. "Ze Sparty se neodchází lehce, bylo to tam super, ale jsem rád, že se ozvala Mladá Boleslav, která je pro mě výzva," řekl jedenadvacetiletý fotbalista a dodal, že se těší na boleslavskou fotbalovou partu. Stejně tak se těší i na mladoboleslavské publikum. "Stadion tady vypadá trochu jako na Slovácku a věřím, že pomůžu Boleslavi získat titul," poznamenal s úsměvem odchovanec slováckého fotbalu.

Logo
autoři: ppe , FK Mladá Boleslav
Spustit audio