Firmy, zaměstnávejte handicapované! vybízí Jana Březinová ze společnosti Rytmus

12. duben 2014

Shánět v dnešní době práci není nic jednoduchého – tím spíš, jste-li handicapovaný. I proto je tu například obecně prospěšná společnost Rytmus, která pomáhá zdravotně postiženým hledat práci a firmám pak se zapracováním takového člověka. „Každý rok v průměru pomůžeme zaměstnat devět až deset lidí, a to mluvím jen o pražské pobočce,“ říká v rozhovoru se Zuzanou Burešovou Jana Březinová ze společnosti Rytmus.

Společnost Rytmus je zároveň jedním z vyhlašovatelů prestižní celorepublikové soutěže Stejná šance – Zaměstnavatel roku 2014, která oceňuje ty firmy, které přijmou do svého pracovního kolektivu zdravotně postižené. Sběr nominací začal 10. března a potrvá do 30. dubna.

„Zaměstnavatelé už se nám hlásí, v současnosti máme kolem 70 přihlášených,“ říká Jana Březinová ze společnosti Rytmus. Jste zaměstnavatel a zaujala vás soutěž? Pak by vás mohly zajímat podmínky soutěže. Vše je v zásadě zcela jednoduché.

Čtěte také

„Nominovat je možné jakoukoliv formu, ne však chráněnou. Podporujeme firmy, které zaměstnávají zdravé lidi, ale zároveň ve svém kolektivu mají zaměstnance se zdravotním postižením. Firmy může nominovat kdokoliv – ať už soused, nebo třeba rodina,“ popisuje Jana Březinová.

Jak vypadá vyhodnocení soutěže Stejná šance – Zaměstnavatel roku 2014? Jak se letos daří loňskému vítězi? Co podobné vítězství může firmě přinést? Proč by měly firmy zaměstnávat zdravotně postižené? A jak těžké to vlastně mají handicapovaní na trhu práce?

Celý rozhovor si kdykoliv poslechněte buď kliknutím na odkaz přímo v tomto článku, nebo v našem audioarchívu.

autor: als
Spustit audio