Finále Fed Cupu na Radiožurnálu

11. září 2012

Dvou posledních, ale zato mimořádných sportovních akcí se letos účastní české tenistky. Od 25. října hrály Petra Kvitová a Květa Peschkeová na Turnaji mistryň, týden nato pak obě budou spolu s Lucií Šafářovou a Lucií Hradeckou bojovat ve finále Fed Cupu. S Radiožurnálem u toho budete i vy.

Petra Kvitová se na Turnaji mistryň v tureckém Istanbulu představila ve dvouhře. V té době 4. nejlepší světová hráčka na sebe předtím strhla pozornost především vítězstvím ve Wimbledonu. Na stejném turnaji získala titul i její reprezentační kolegyně Květa Peschkeová, a to ve čtyřhře společně se Slovinkou Katarinou Srebotnikovou. Také tento v současnosti nejlepší ženský tenisový pár bojoval od 25. do 30. října v Istanbulu.

Petra Kvitová si postupně poradila s Ruskou Věrou Zvonarevovou (6:2, 6:4), Dánkou Caroline Wozniackou (6:4, 6:2) a Polkou Agnieszkou Radwaňskou (7:6, 6:3), v semifinále obrátila zápas s Australankou Samanthou Stosurovou (5:7, 6:3, 6:3) a svou jízdu zakončila finálovou výhrou nad Běloruskou Viktorií Azarenkovou (7:5, 4:6, 6:3). Odměnou jí je postup na 2. místo žebříčku WTA. Duo Peschkeová-Srebotniková na úspěch Kvitové nenavázalo. Nejprve porazily kazašsko-americký pár Švedovová-Kingová, ale ve finále podlehly Američankám Huberové a Raymondové 4:6, 4:6.

Následující víkend obě české tenistky spolu s Lucií Šafářovou a Lucií Hradeckou změří síly ve finále Fed Cupu v Moskvě s domácími Ruskami. Zatímco naše soupeřky si v semifinále poradily s Italkami 5:0, Češky v dubnu přehrály domácí Belgičanky 3:2.

Podpisová karta Petry Kvitové

„Spíš se těším, než abych očekávala konec sezóny. Pořád jsou dvě největší události přede mnou, takže na konec ještě ani nesmím myslet! Budu se snažit samozřejmě uhrát co nejlepší výsledek. A bylo by krásné, kdybychom s fedcupovým týmem vyhráli trofej,“ přeje si před Turnajem mistryň a moskevským finále nejlepší česká tenistka Petra Kvitová.

Vyhrát sedm zápasů během dvou týdnů už dokázala, když v létě vyhrála Wimbledon. Teď sní o něčem podobném – a od nás se jako první dozvíte, jak se nejen jí, ale také dalším hráčkám daří. Živé vstupy, rozhovory, zajímavosti, s tím vším totiž u nás můžete v následujících týdnech počítat, protože jak v Turecku, tak i v Rusku má Radiožurnál svého reportéra.

dodatek: Jak jste mohli slyšet v přímém přenosu, české tenistky zvítězily na Ruskami 3:2 a slaví titul. Gratulujeme!

Vysílání ČRo 1 – Radiožurnálu si můžete naladit na síti VKV/FM vysílačů po celé České republice a na dlouhé vlně 270 kHz. Poslouchat nás můžete i přes internet, pomocí DVB-S přijímače (satelit Astra 3A) a ve veřejnoprávním DVB-T multiplexu.

mapa vysílačů Radiožurnálu (VKV a DVB-T)

Záznamy vybraných pořadů Českého rozhlasu 1 – Radiožurnálu si můžete poslechnout v iRadiu. Pro automatické ukládání záznamů oblíbených pořadů do svého počítače nebo mp3 přehrávače můžete využít službu Podcast.

autoři: jkr , jpa
Spustit audio