Film o Maradonovi obdivují i mladší diváci. „Je to o lidské tváři,“ říkají

Na filmový festival do Kalových Varů přijel Diego Maradona. Má 130 minut a vypadá to na divácký hit letní sezóny. Zázrak z chudého předměstí se stal předlouhou pro nový dokumentární film, který se promítá na filmovém festivalu v Karlových Varech.

Mladší diváci trochu tápají, kdo to vlastně Maradona byl, ale britský snímek už je složitou cestou divokého fotbalisty provede. Film měl premiéru na festivalu v Cannes před několika týdny a za čtrnáct dnů se objeví i v českých kinech. 

Pojďte s námi zdarma na projekci filmu Devadesátky

Z filmu Devadesátky

Radiožurnál zve do kina. Fanouškům rozdává vstupenky na dramakomedii Devadesátky. Je to první ze tří filmů přehlídky Vary ve vašem kině. O další dva budeme soutěžit zase příště :-)

„Je to o lidské tváři Diega Maradony,“ říká jedna z návštěvnic karlovarského festivalu, oblečená do modrobílého dresu s číslem 10. Ten nosil právě Maradona. A jak sama říká, poté co shlédla film, začala být jeho fanynkou.

K ní se přidává i další z dívek, která kromě toho, že je slavný fotbalista, o něm nic nevěděla. „Přijďte na film, je to skvělý,“ doporučuje.

Diego Maradona je film, který jak vidno, zaujme nejenom sportovní fanoušky. Popisuje dvě tváře slavného fotbalisty, kluka z předměstí Buenos Aires a divocha, který střídá trávník, večírky a krásné ženy na cestě k drogám a koketování s mafií.

Dokument, kde se střídají barvy a černobílé záběry, trvá 130 minut a do českých kin půjde 18. července. Partnerem filmu Diego Maradona je Radiožurnál, takže posluchači budou mít v příštích dnech šanci získat zdarma vstupenky. Vše se brzy dozvíte na našem webu!

autoři: Ľubomír Smatana , prh
Spustit audio