Festival není pouze o filmech

1. červenec 2006

Karlovarský festival není pouze přehlídkou filmů. Pořadatelé totiž přicházejí s celou řadou doprovodných akcí. Vedle debaty producentů s prezidentem Václavem Klausem - o financování české tvorby - dnes odstartovala také tradiční akce "...rozjeď to pro dobrou věc".

Vedle hotelu Thermal jsou dva rotopedy, na kterých můžete podpořit ty, co potřebují pomoc. Ve hře je minimálně půl milionu korun. "Princip spočívá v tom, že jsou dvě kola a ty spolu víceméně soupeří o částku, která byla určena," přiblížil jeden z organizátorů akce.

Jako první usedli na rotoped šéf festivalu Jiří Bartoška a karlovarský primátor Jiří Roubínek. "Jsem rád, že jsem uhájil remízu s Jirkou Bartoškou, takže neprohrál ani jeden. Hlavně to jde na dobrou věc," řekl primátor.

Rotoped se od té chvíle prakticky nezastavil, stejně jako neutichají debaty o promítaných filmech a organizaci festivalu. "Znělka se mi líbala a zatím pěkné počasí," vyjádřil své dojmy jeden z návštěvníků festivalu.

Diváci, hlavně batůžkáři si stěžují na změny v rezervačním systému vstupenek a na problémy s bydlením. Všechny levné hotely a ubytovny jsou totiž plné, a tak je jediným řešením stan v kempu.

autor: duv
Spustit audio