Fanoušky Sparty čeká Sophiina volba. Musí se rozhodnout mezi fotbalem a hokejem

21. duben 2016

Hokejisty i fotbalisty pražské Sparty čekají v neděli důležitá utkání, ale při nich zřejmě nebudou moci počítat s plnou podporou hlediště a to i přes to, že budou hrát doma. Svěřenci kouče Jandače totiž nastoupí od 17.20 v šestém finále play-off proti Liberci v O2 areně, zatímco výběr trenéra Ščasného čeká od 20 hodin na Letné souboj s Plzní.

Fanoušci tak z hokeje, i kdyby skončil v základní hrací době a zbytečně se nenatahoval, na fotbal včas přejet nestihnou.

I kdybyste ze stanice metra Českomoravská vyrazili ihned po skončení hokejového finále, tak bude těsně před osmou hodinou (v případě, že se nebude prodlužovat), což znamená jen několik minut před výkopem zápasu na Letné.

Navíc cesta v tu chvíli plným metrem a potom z Palmovky tramvají až na Spartu zabere i s přestupem minimálně 21 minut. To znamená, že ze šlágru Synot ligy neuvidíte minimálně dvacet minut. A to musí jít všechno jak na drátkách.

„Myslím, že je to docela nešťastné. Bylo docela pravděpodobné, že se finále nebude hrát na čtyři zápasy a že se bude hrát pět šest zápasů. Navíc všichni dobře víme, že od pátého zápasu se hraje už jen prodloužení a že nejsou nájezdy, takže s tím se mohlo počítat. Půjdu tedy až na fotbal,“ postěžoval si po utkání fotbalové Sparty na Dukle jeden z jejích fanoušků.

Šestý finálový zápas hokejové extraligy navíc už může za jistých okolností rozhodovat o titulu, pokud tedy vyhraje stejný tým už v pátek v Liberci. Na zápasy se sice dá dívat v televizi, ale zatímco hokej přenáší ČT sport, fotbal placený kanál O2 sport, který až tak rozšířený v českých domácnostech není.

Čtěte také

„Že budeme hrát ve 20 hodin, ví Česká televize, potažmo celý hokej, daleko dřív než vůbec došlo k šestému zápasu. Myslím, že míč není na naší straně. S hokejem se na tom v podstatě domluvit nedá,“ říká Tomáš Bárta, ředitel profesionálních soutěží při Fotbalové asociaci ČR.

Šéf hokejové extraligy Josef Řezníček kontruje. „Z fotbalového prostředí nás nikdo nekontaktoval. Sparta navrhovala začátek utkání ve spolupráci s marketingovým partnerem, Českou televizí, a určitě i se soupeřem. V tomto má rozhodující slovo pořádající tým,“ vysvětluje Řezníček.

Sparťanské kluby se ale mezi sebou, zdá se, také nedomlouvaly a tak jediným veřejně dostupným médiem, které bude vysílat oba přímé přenosy, je digitální a internetový stream Český rozhlas Sport.

autoři: jbk , jkn
Spustit audio