Fanoušci v Boleslavi přebíhají mezi stadiony, místním klubům se daří

5. duben 2016

Fotbalisté Mladé Boleslavi porazili v úvodním semifinále domácího poháru 1:0 a vedoucímu celku ligové tabulky tak připravili první jarní porážku. Nejen proto ale panuje mezi fanoušky z města automobilů spokojenost. Tamní sportovní příznivci zažívají jednu z nejúspěšnějších sezon v historii.

Spěch fanoušků v Mladé Boleslavi z fotbalového zápasu na hokejový je celkem běžná věc, ale vůbec poprvé v historii mohou cestovat mezi semifinálovými duely dvou nejsledovanějších a zřejmě stále zdaleka nejoblíbenějších sportů v Česku.

Hokejoví i fotbaloví příznivci jsou nadšení, i když mají zatím nesplněná přání. „Je to super, našemu městu se daří. Chtěla bych vyhrát titul v lize i pohár,“ zasnila se jedna ze zdejších fanynek Jitka Koťátková při cestě z fotbalu.

„Které město v republice s takovým počtem obyvatel to má?“ ptá se další z fanoušků Václav Lukeš.

Fotbalisté jsou v ligové tabulce třetí a dobře si vedou i v domácím poháru, když v prvním semifinálovém zápase porazili Plzeň. Poprvé v historii se do semifinále nejvyšší soutěže dostali také hokejisté, kteří jsou ale outsidery v sérii s Libercem.

Čtěte také

Sportovní vzepětí středočeského města dokazují třetí místní sport. Florbalisté válčí v semifinále extraligy s Vítkovicemi. Po čtyřech zápasech je stav nerozhodný 2:2.

„Víme, že se klukům hodně daří a spousta lidí je chodí podporovat. Musím přiznat, že jsem v Boleslavil ještě na hokeji nebyl, protože žiju v Praze. Ale hodně se jim daří, takže úspěch i pro ně,“ přiznává střelec jediného gólu v úvodním semifinále Aleš Čermák.

autoři: jpa , vman
Spustit audio