Fanoušci Sparty se k 2. místu v tabulce postavili pozitivně

2. červen 2013

Fotbalisté Sparty třetí rok po sobě nezískali domácí titul. Stejně jako předloni slaví Plzeň, loni se radoval Liberec. Ale něco se na Letné přesto změnilo. Zatímco před rokem vtrhli sparťanští příznivci po posledním ligovém utkání na trávník plní rozhořčení, letos zavládla na Letné pozitivní nálada.

„Žádáme vás, abyste nevstupovali na hrací plochu. Zůstaňte ve svém sektoru,“ vyzýval po utkání hlasatel sparťanské fanoušky.

Jeho slova ale byla marná, sotva rozhodčí ukončil duel Sparty s Duklou, šiky domácích fandů se nahrnuly na hrací plochu. Loňský evergreen „Hřebík ven“ však letos vystřídaly jiné pokřiky.

A ani sparťanští fotbalisté se žádných negativnějších slov nebo činů vlastních příznivců neobávali.

„Ne, nebáli jsme se, fanoušci se chovali slušně. Musím říct, že celý zápas vytvářeli perfektní atmosféru. Myslím si, že to bylo dané tím, že jsme ten zápas vyhráli, že bylo vidět, že si jdeme za vítězstvím a chceme pro to udělat všechno. To, že jsme to neměli ve svých rukou, s tím už se asi všichni smířili. Takže se od toho odvíjel i pohled fanouška,“ přiznává obránce Ondřej Švejdík.

Čtěte také

Pár dělbuchů si sice sparťanští fanoušci neodpustili, ale proti vlastnímu týmu ani jediné křivé slovo. A proti trenérovi Vítězslavu Lavičkovi už vůbec ne. Po utkání naopak vyvolávali jeho jméno.

„Myslím si, že reakce vůči Spartě ze strany fanoušků je velkým povzbuzením do další práce pro nás pro všechny. A to neříkám jenom jako klišé, to říkám jako fakt,“ podotýká kouč letenského celku.

Nyní nastává období, kdy se bude ve Spartě řešit, kteří hráči se na oné další práci budou s Vítězslavem Lavičkou podílet.

autoři: jsu , David Nyč
Spustit audio