Fanoušci jsou přátelštější, víc nám to přejí. Z Calgary do Jihlavy se dočasně vrátil brankář Rittich

15. duben 2020 06:00

Hokejový gólman David Rittich v těchto dnech trénuje doma. Po zastavení NHL přiletěl zpátky do Čech a týdny karantény tráví se svými blízkými v Jihlavě.

Už hodně krát se sportovní komentátoři i hokejoví fanoušci v Calgary rozplývali, když gólman David Rittich vychytal nájezd soupeře. „Samozřejmě, je to příjemné, když na ten zápas přijde 17 tisíc fanoušků a povzbuzují nás. Trochu je rozdíl v Kanadě nebo v Česku, Evropě,“ říká jihlavský rodák, který chytá v Kanadě čtvrtou sezonu.

Přátelský fanoušek

Rozdíl nemusí být zrovna jen v divácké návštěvě ale také v tom, jaký fanoušek doopravdy je. „V Kanadě jsou lidé více přátelštější a více to přejí než lidi v Česku,“ všímá si rozdílů mezi hokejovými příznivci David Rittich.

Sedmadvacetiletý gólman vypozoroval, že přátelství je v Kanadě ceněnou hodnotou. Zakusit NHL by přál i dalším českým gólmanům. „NHL je super, co se týká servisu, tak všeho okolo, co máme za možnosti. Přál bych hodně mladým klukům, aby ten sen měli a šli si za ním.“

Zraněná ruka

To, že se aktuálně NHL nehraje, Davida samozřejmě mrzí, ale jen do jisté míry. Má totiž doma v Jihlavě čas na vyléčení zraněné ruky.

„Každý den cvičím a daří se to,“ pochvaluje si hokejový gólman Calgary David Rittich.

autoři: Jan Kodet , mik
Spustit audio

Související