Fandové slaví, Sexy Dancers se po 20 letech vracejí na pódium. Zahrají na pražském Metronome Festivalu

Už za pár týdnů (konkrétně v červnu) se holešovické Výstaviště v Praze změní na festivalový areál. Uskuteční se tam 3. ročník hudebního Metronome Festivalu. A Radiožurnál bude jako hlavní mediální partner opět u toho.

Letošní ročník Metronome Festivalu se ponese ve znamení velkých čísel. Massive Attack do Prahy přijedou oslavit třicet let od svého vzniku, stejně jako hanspaulští Tata Bojs. A dnes organizátoři oznámili, že se na letošním Metronome Festivalu na scénu po dlouhých 20 letech poprvé vrátí i populární Sexy Dancers.

Velký návrat

Z dnešního pohledu by se o Sexy Dancers dalo říct, že jde o superkapelu. Respektive o uskupení složené z členů jiných známých kapel.

Roman Holý z J.A.R. a Monkey Business si v roce 1998 přizval za mikrofon Dana Bártu a Daru Rolins. Sexy Dancers ten rok vydali své debutové a zároveň jediné album Butcher’s On The Road a okamžitě vyhráli překvapení roku v anketě Žebřík i objev roku na Cenách akademie populární hudby.

Kvůli dalším hudebním aktivitám ale kapela přestala vystupovat. Teď se po dvaceti letech vrací na pódia. Na Metronome festivalu přitom zakladatel Sexy Dancers Roman Holý zatím ani jednou nechyběl, podotýká hlavní dramaturgyně festivalu Bára Šubrtová.

„Jsme nadšení, že se Sexy Dancers na hudební scénu vrátí právě na Metronome Festivalu. Roman Holý tak bude jediným interpetem, který vystoupil na každém ročníku a vždy s jiným projektem,“ usmívá se.


Metronome Festival se koná v Praze 22.–23.června. Vystoupí na něm třeba Massive Attack, The Chemical Brothers, Tom Odell nebo John Cale, z českých hudebníků pak například Sexxy Dancers nebo Prago Union.

Zahraniční i čeští interpreti

Kromě českých Sexy Dancers organizátoři dnes oznamují i některá zahraniční hudební jména. Na Metronome festivalu, který se uskuteční 22. a 23. června, tak vystoupí například i mezinárodní indiepopová kapela Superorganism.

Hudební fandové se ale mohou těšit i na české kapely. Na jejich výběru spolupracoval Metronome Festival Prague 2018 mimo jiné s Radiem Wave, které kompletně zaštítilo jednu z hudebních scén.

autoři: als , vok
Spustit audio