Extraligu hokejistům Mladé Boleslavi ‚ukradla‘ nedisciplinovanost

20. duben 2013

Byl smutným hrdinou posledního utkání hokejové baráže a za svůj předvedený výkon si mladoboleslavský gólman Michal Valent vysloužil ocenění i od protihráčů. Až do 54. minuty včerejšího zápasu držel při náporu Liberce čisté konto, pak ale dvakrát inkasoval. Bruslaři si tak příští rok extraligu nezahrají.

Dlouho bylo utkání vyrovnané, jenže ke konci třetí třetiny přišly dvě osudové chyby bruslařů. Zápas de facto rozhodl faul Tomáše Nouzy na libereckého Tomáše Bulíka, po kterém byl mladoboleslavský hráč vyloučen na pět minut plus do konce utkání, a také následné zdržování hostů, potrestané dvěma minutami.

Jako první se v dvojnásobné přesilovce trefil kapitán Tygrů Petr Nedvěd.

„Nemyslím, že rozhodl ten gól, myslím, že rozhodlo to vyloučení, že jsme hráli chvíli před koncem oslabení tří proti pěti. Liberec má svoji kvalitu, má tam parádní hráče,“ smutně prohlásil ve včerejším zápase skvěle chytající mladoboleslavský brankář Michal Valent.

„Ale věřil jsem, že to odbráníme, že štěstí, které při nás stálo celý zápas, při nás bude stát ještě i těch sedm minut. Bohužel, on to trefil parádně, těžko k tomu něco víc říct.“

Po gólu ‚Médi‘, jak je přezdívaný Petr Nedvěd se za Valentova záda trefil v klasické výhodě ještě Tomáš Filippi, který naděje Středočechů na extraligu definitivně pohřbil.

„Samozřejmě je nám to líto, na nikoho jsem se teda nedíval, ale já jsem slzy v očích měl. Je to velké zklamání, sezona mohla být úplně jiná, zlomová, mohli jsme být zpět v extralize. Bojovali jsme posledních pět šest zápasů, abychom se dostali až sem, makali jsme. O to víc to bolí, že se to nepodařilo,“ dodává Michal Valent.

V extralize tak zůstaly týmy Chomutova a Liberce.

autoři: tej , špo
Spustit audio