EXKLUZIVNĚ: Berdych bude pro náš tým na Laver Cupu klíčovým hráčem, říká Roger Federer

V Praze v pátek startuje první ročník tenisového Laver Cupu, kam dorazila i tenisová ikona Roger Federer, který se i ve svých šestatřiceti letech stále drží na vrcholu. Letos získal dva grandslamové tituly a potvrzuje, že i Laver Cup si hodlá odehrát se vší vážností.

Tým Evropy versus výběr světa. Obdobný scénář, jen se záměnou zbytku světa za Spojené státy, je už devadesát let součástí například golfového Ryder Cupu. Právě tomu se tenisový Laver Cup chce přiblížit.

„Na Laver Cupu jsme sice spojeni v jednom evropském týmu, přesto tu reprezentujeme své země. Jsem hrdý na to, že jsem tu jako Švýcar,” říká Roger Federer v ekluzivním rozhovoru pro Radiožurnálu. „Stejně jako je tu třeba Tomáš Berdych jako Čech.”

Právě Tomáš Berdych má podle něj v týmu na Laver Cupu zvláštní místo. „Je pro nás klíčový,” neskrývá. „Kromě dvouhry má skvělou i čtyřhru, navíc čekáme, že jakmile se Tomáš objeví na kurtu, budou diváci šílet. Věřím, že mu pomohou porazit ty nejlepší hráče ze světového týmu.”

Roger Federer si na Laver Cupu zahraje nejen klasickou dvouhru, ale možná i čtyřhru. Tu si vyzkoušel naposledy před dvěma lety. „Pokud mě kapitán do čtyřhry vybere, budu připravený,” těší se. „Rád bych si ji zahrál s Tomášem Berdychem nebo Rafaelem Nadalem.”

autoři: mch , als
Spustit audio