Evropská liga zhustí Slovanu Liberec program. Vyhovuje nám to, říká trenér

25. červenec 2014

První úkol fotbalisté Liberce v Evropské lize splnili. I když se zatím v úvodu sezóny herně hledají, postoupili do 3. předkola. Po úvodní výhře 1:0 v Košicích, zvládli se stejným soupeřem výsledkově i odvetu, na stadionu U Nisy vyhráli 3:0. Jejich dalším soupeřem bude rumunský tým Astra Giurgiu, navíc česká nejvyšší soutěž.

„Nejpozitivnější je, že jsme dali 4 branky a žádnou nedostali, i když měl soupeř v součtu asi 40 standardních situací. Odbojovali jsme to a vyhráli jako jeden tým,“ těší autora posledního gólu Josefa Šurala.

Liberec byl ve dvojzápase s Košicemi výrazně lepší jen v posledním poločase, kdy se tým uklidnil po gólové hlavičce slovenské posily Tomáše Ďubka, kterému možná ke skórování pomohl i jeho rituál:

„Když se sebou nejsem v prvním poločase spokojený, tak chci něco změnit. Většinou to vychází na kopačky, protože číslo dresu změnit nemůžu. Přezul jsem se a opět to dobře dopadlo,“ usmívá se Tomáš Ďubek, který byl u prvního gólu i minulý čtvrtek v Košicích.

Liberec teď čeká ještě větší frekvence zápasů. O víkendu totiž začne česká liga a program Slovanu se zhustí.

„Myslím, že to hráčům vyhovuje. Je možnost hrát každý 3. den. Když hráčům zápas nevyjde, mohou se rychle dostat do formy. Když jim vyjde, mohou to brzy potvrdit. Jako hráči mi anglický týden vždy vyhovoval,“ říká liberecký trenér Samuel Slovák.

Slovenský trenér bude připravovat svůj tým nejprve na nedělní utkání v Českých Budějovicích, pak i na čtvrteční úvodní zápas 3. předkola Evropské ligy na stadionu rumunské Astry Giurgiu.

autoři: mva , vman
Spustit audio