Eliška Klučinová vyhrála na mítinku v Kladně sedmiboj v novém českém rekordu

10. červen 2012

Vícebojařka Eliška Klučinová vyhrála na mítinku v Kladně sedmiboj v českém rekordu 6283 bodů. Čtyřiadvacetiletá atletka vylepšila národní maximum o 15 bodů a kvalifikovala se tak na olympijské hry. Hned po závěrečném běhu na 800 metrů tak Klučinová nijak neskrývala svoji radost.

V pátek jste tvrdila, že kdyby vám někdo řekl, abyste zaběhla na ‘osmistovce‘ čas na rekord, tak že to fakt nepůjde. Tušila jste před poslední disciplínou, že by to mohlo vyjít?

To jsem si přesně říkala před tím, než jsem vyběhla…že to nepůjde.

Bylo špatné počasí. Jaké to nakonec bylo na trati?

Hodně nepříjemné. Určitě to nebyla procházka růžovým sadem.400 metrůse tak nějak běželo, ale pak jsem začala tuhnout a nějak silou vůle jsem do běhal tak, jak jsem doběhla.

Posledních 100 metrů bylo ale na vůli docela dobrých …

No, hodně dobrá vůle.

Vy jste si vlastně kromě dvou posledních disciplín vylepšila v těch ostatních svá osobní maxima …

To je pravda, to je pravda … Fakt jsem to nečekala. Snažila jsem se posledních pár dnů přetrénovat, protože jsem v Götzisu zjistila, že na tom nejsem tak, jak bych chtěla a asi se to povedlo. Díky patří všem mým trenérům a doktoru Miloši Barnovi, který mě dával do kupy.

Jaká je radost z limitů na mistrovství Evropy a zároveň na olympiádu?

Veliká. Do poslední chvilky jsem to netušila. Před půlkou jsem si ještě říkal, že 6000 dám a že olympijský limit dám možná. Mám prostě obrovskou radost.

Obvyklá otázka po rekordních zápisech bývá taková, jak se bude slavit, takže jak? Dáte si horkou sprchu a budete odpočívat?

Budu slavit po svém (smích).

To znamená?

Musí se to oslavit. Sice ne nějak brutálně, protože máme za chvíli mistrovství Evropy, ale nějak se oslavit musí.

autoři: kyk , špo
Spustit audio