Ekonomicky je to pro restaurace další rána, tentokrát smrtelná, hodnotí restauratér další opatření
Restaurace se musí připravit na nové omezení. Od nadcházejícícho pondělí bude moct u jednoho stolu sedět pouze šest hostů. Podle současných pravidel navíc podniky musí zavřít nejpozději do desáté večerní. Ministr zdravotnictví Prymula včera kritizoval, jakým způsobem se v některých restauracích dodržují hygienická pravidla. „Hodnotit situaci v celém pohostinství na základě jedné dvou fotografií je špatně,“ myslí si prezident Asociace hotelů a restaurací Václav Stárek.
Související
-
Opatření mají být cílená. Vláda si protiřečí, výsledkem je zmatek a nefunkčnost, říká Okamura
Vláda říkala, že bude fungovat chytrá karanténa, ale nedala žádné peníze hygieně, aby personálně posílila hygienické stanice,“ upozorňuje předseda strany SPD Tomio Okamura.
-
Stav nouze nám otevřel oči, vážíme si každého zákazníka, který přijde, říká majitel restaurace
Jak se daří po stavu nouze restauracím? Jiří Dostál na začátku vládních opatření proti šíření koronaviru poslal zaměstnance domů a s kuchařem nabízel jídlo do krabičky.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka


3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka