EKLUZIVNĚ: Liberecký volejbalista Dalibor Polák o osobním setkání s Diegem Maradonou

26. listopad 2020

Hrál volejbal, přesto se liberecký odchovanec Dalibor Polák setkal se slavným argentinským fotbalistou Maradonou. My o tom víme a prozradíme víc.

Není moc Čechů, kteří by se osobně potkali s fotbalovou ikonou Diegem Maradonou. Odchovanec libereckého volejbalu Dalibor Polák takové štěstí měl. Ve své kariéře slavil tituly v Řecku i Švýcarsku. Zahrál si také v Argentině a právě tam se s Maradonou, který 25. listopadu 2020 ve věku 60 let opustil tento svět, osobně potkal.

Jo, ty seš ten Polák, tebe znám, řekl mi Maradona. A já mu říkám, no, já tě taky znám…
citace z rozhovoru s Daliborem Polákem

„Náš prezident klubu byl mediální magnát, který měl i vlastní show v televizi, kam si zval hosty,“ vysvětlil Dalibor Polák. Hostem televizní show, kterou mohl osobně sledovat, byl právě Diego Maradona. Vyslanec českého volejbalu měl své místo v hledišti. „Po skončení show, jsme se ptali, jestli se můžeme s Maradonou vyfotit. Podali jsme si ruku a on mě překvapil, když mi řekl, že mě zná,“ dodává.

Čtěte také

Maradonu prý nezajímal jen fotbal, rád se podíval také na další míčové sporty. „Protože se znal s prezidentem našeho klubu, tak viděl i pár našich zápasů. Obrovskej fanoušek, normální, srdečnej člověk, jako všichni Argentinci,“ vzpomíná Dalibor Polák. Hlavně na to, jak se fotografie s legendárním fotbalistou vlastně rodila. „Řešili jsme problém, jak se uspořádat na tu fotku, my jsme s manželkou oba velcí…. Ale vyfotili jsme se a fotka má u nás čestné místo,“ dodává s tím, že je to cenná vzpomínka na jednu z největších sportovních ikon světa.

autor: Pavel Petr
Spustit audio