Dvacet minut nově i s Helenou Šulcovou

Publicistický tým Českého rozhlasu 1 - Radiožurnálu posílí moderátorka Helena Šulcová. Od středy 4. února se stává další moderátorkou prestižního pořadu Dvacet minut Radiožurnálu. Při moderování se tak bude pravidelně střídat s Martinem Veselovským.

Nástup Heleny Šulcové není jedinou změnou v publicistické redakci Radiožurnálu. Novým vedoucím redakce je Petr Dudek, který působil v české redakci BBC a do loňského února vedl právě redakci publicistiky Radiožurnálu.

Helena Šulcová
(*1978 v Prostějově)
vystudovala žurnalistiku na Filozofické fakultě Univerzity Palackého v Olomouci. V médiích začala pracovat v polovině devadesátých let. Nejdříve jako redaktorka kabelové televize Prostějov, později brněnského televizního studia Davels. V roce 1999 nastoupila do Českého rozhlasu v Praze.

Byla redaktorkou ČRo - Regina a následně strávila pět let v domácí redakci ČRo 1 - Radiožurnálu. Od října 2005 pracovala jako parlamentní zpravodajka TV Prima. Současně moderovala v Rádiu Česko. V prosinci 2007 přijala nabídku moderovat diskusní pořad Frekvence 1 Pressklub a ranní vysílání České televize Studio 6. Kromě Dvaceti minut Radiožurnálu bude nadále moderovat Studio 6 v České televizi.

Vysílání ČRo 1 - Radiožurnálu si můžete naladit na síti VKV/FM vysílačů po celé České republice a na dlouhé vlně 270 kHz. Poslouchat nás můžete i přes internet, pomocí DVB-S přijímače (satelit Astra 3A) a ve veřejnoprávním DVB-T multiplexu (Praha, střední, jižní, západní a severní Čechy, Brněnsko, Ostravsko).

Záznamy vybraných pořadů Českého rozhlasu 1 - Radiožurnálu si můžete poslechnout v Rádiu na přání. Pro automatické ukládání záznamů oblíbených pořadů do svého počítače nebo mp3 přehrávače můžete využít službu Podcast.

autor: René Zavoral
Spustit audio